DNA als data opslag: nieuwe Microsoft-technologie maakt deel uit van COVID-19 vaccins – Frontnieuws

dna-als-data-opslag:-nieuwe-microsoft-technologie-maakt-deel-uit-van-covid-19-vaccins-–-frontnieuws

06-06-21 09:21:00,

Onopgemerkt door het publiek voltrekt zich momenteel een technologische kwantumsprong op het raakvlak van de informatiewetenschap en de biotechnologie. Het Amerikaanse bedrijf Microsoft heeft biotechnologieën ontwikkeld die het DNA veranderen en die reeds zijn opgenomen in alle huidige COVID-19 vaccins, schrijft Michael Klein anonymousnews.ru.

DNA is opgebouwd uit nucleotiden of basen, vier basen: Adenines, Cytosines, Guanines en Thymines (A, C, G of T). De opslagmedia die momenteel op de markt zijn, werken op basis van binaire codes, d.w.z. dat zij alleen de waarden 1 en 0 kennen. Het idee om DNA als opslagmedium te gebruiken, veronderstelt dus een nieuwe codering: 00 -A; 01 -C, 10 -G, en 11 -T.

Elke cel in het menselijk lichaam bevat een menselijk genoom. Het menselijk genoom bestaat uit ongeveer 6 miljard basenparen, verdeeld over 23 sets chromosomen. Er zijn ongeveer 1,6 gigabytes aan informatie opgeslagen in het DNA van deze chromosomen. Elke menselijke cel bevat dus 1,6 gigabyte aan gegevens. Alle cellen in het menselijk lichaam slaan ongeveer 100 zettabytes aan gegevens op, meer gegevens dan de mensheid tot dusver in digitale vorm heeft geproduceerd.

Het idee om DNA te gebruiken voor de opslag van gegevens heeft – zoals u kunt zien – een zekere aantrekkingskracht, omdat DNA in staat is grote hoeveelheden informatie op te slaan in een zeer kleine ruimte, in 3D. DNA is uiterst stabiel, zodat technische vernieuwingen zoals de sprong van floppy naar CD en DVD en de daaruit voortvloeiende hoge transformatiekosten kunnen worden vermeden, omdat DNA opgeslagen informatie eeuwenlang, zo niet millennia, bewaard kan worden. Vooruitgang op het gebied van de microbiologie heeft het ook mogelijk gemaakt om DNA snel en goedkoop te kopiëren. De enige problemen in verband met DNA als geheugen en vanuit technisch oogpunt zijn het schrijven van de gegevens in het DNA, het opslaan van de gegevens, het lezen en het uitlezen van de gegevens. Allemaal problemen die inmiddels zijn opgelost.

Het idee om DNA te gebruiken als geheugen voor gegevens ontstond reeds aan het eind van de jaren tachtig, en aan het eind van de jaren negentig was het reeds mogelijk om gegevens in DNA op te slaan. Vooruitgang op het gebied van sequentiebepaling en synthese van DNA leidde er uiteindelijk toe dat DNA als opslagmedium werd onderzocht en ontwikkeld tot wat nu een verbazingwekkend niveau van virtuositeit is.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: