Ongelooflijk: ZDF ontleedt RKI’s Corona-cijfers, “ramp met gegevensverzameling” – Ketterse uitzondering of begin van een ommekeer? – DissidentNL

ongelooflijk:-zdf-ontleedt-rki’s-corona-cijfers,-“ramp-met-gegevensverzameling”-–-ketterse-uitzondering-of-begin-van-een-ommekeer?-–-dissidentnl

06-06-21 09:06:00,

Een kop als deze was tot voor kort nauwelijks denkbaar bij de publieke omroepen, die zich sinds het begin van het Corona-tijdperk als graalbewakers van de regerings “waarheid” hebben opgesteld: “Tegenstrijdigheden in de Corona-cijfers – deskundigen bekritiseren de statistieken” was de kop van een reportage die op 3 juni door de Tweede Duitse Televisie (ZDF) werd uitgezonden (en die u hier kunt bekijken).

Reeds de introductie van Dirk Jacobs klinkt zodanig dat men zich afvraagt of men werkelijk bij ZDF is, meldt Reitchuster – en zich afvraagt of dit bij Youtube verwijderd zou worden, zoals zeer vele kritische video’s over Corona op het Google-platform: Onder de “Corona-doden zijn er velen die meer dan tien weken na hun ziekte zijn overleden. Moeten ze geteld worden als Corona doden? Experts zien fouten in de statistieken van de pandemie.”

“Het instituut voor gezondheidsonderzoek IGES, dat alle gegevens van het RKI analyseert, registreert een toenemend aantal gevallen waarbij er meer dan tien weken liggen tussen besmetting en overlijden,” aldus de video. Deze gevallen worden ook geregistreerd als corona-doden en verschijnen als zodanig in de statistieken. Dit wordt niet alleen veroorzaakt door jongere mensen die langer ziek zijn, maar ook door oudere mensen met een overeenkomstige natuurlijke sterftekans, die op grond van een positieve test als coronadood worden geteld.

Het hoofd van de IGES, professor Bertram Häussler, is niet erg te spreken over deze manier van tellen: “Als Corona door besmetting naar nul gaat, zullen we, als we dit niet veranderen, steeds meer sterfgevallen krijgen die gewoon na een Corona-besmetting zijn gestorven, maar niet door een Corona-besmetting.”

Het Robert Koch Institute, zo vervolgt de video, wijst erop dat het onderscheid “vanwege of met Corona” niet zo eenvoudig is: “Het blijft het grijze gebied.” Dit is ook het geval met degenen die hersteld zijn. Hoewel iemand officieel als “hersteld” wordt beschouwd vier weken na een positieve test, zou een dergelijke herstelde persoon, indien hij of zij na nog eens drie weken zou overlijden, als een Coronadode kunnen worden geteld. “De reden voor de tegenstrijdigheid: beide termen zijn onnauwkeurig”, zegt de woordvoerder.

De zogenaamde curve van nieuwe besmettingen was ook onnauwkeurig, vervolgde ZDF: “Onderzoeken die nauwkeuriger bevindingen zouden hebben opgeleverd, zogenaamde panels, waren vele malen geëist en beloofd,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: