Wie heeft de video’s van ineenstortende mensen in Wuhan in scène gezet? – Frontnieuws

wie-heeft-de-video’s-van-ineenstortende-mensen-in-wuhan-in-scene-gezet?-–-frontnieuws

06-06-21 09:47:00, Reeds medio maart 2020 betoogde swprs.org dat de situatie rond het coronavirus aspecten leek te vertonen van een mogelijk ernstige pandemie, een massapsychose en een psychologische (d.w.z. propaganda) operatie, bericht europereloaded.com.

Sinds het begin van de pandemie vragen sommigen zich af of de beruchte video’s van “ineenstortende mensen in Wuhan”, die eind januari 2020 opdoken (zie hierboven), in feite in scène waren gezet door de Chinese regering om het Westen angst aan te jagen en tot lockdowns en zelfvernietiging aan te zetten. Immers, zo wordt beweerd, dergelijke gebeurtenissen zijn later tijdens de pandemie nergens anders vertoond.

Videocompilatie: “Coronavirus doet mensen neervallen op straat” (TomoNews US, 3 februari 2020)

Zo titelde de Britse krant The Guardian op 31 januari 2020: “Een man ligt dood op straat: het beeld dat de Wuhan coronavirus crisis vastlegt”. Een week eerder titelde de Britse Express: “Coronavirus horror: Beelden van sociale media tonen besmette inwoners van Wuhan ‘gedragen zich als zombies’”.

Maar een analyse van deze video’s en hun context toont het volgende aan:

  1. In tegenstelling tot beweringen dat er “tientallen” of zelfs “honderden” van dergelijke video’s waren, waren er slechts een tiental van dergelijke video’s, die op verschillende plaatsen en in verschillende combinaties werden getoond.
  2. De meeste van deze video’s hadden werkelijk niets met covid te maken. In plaats daarvan toonden deze video’s dronken mensen, daklozen (zelfs in andere Chinese steden), verkeersongevallen, niet nader omschreven medische noodgevallen, en zelfs door de Chinese autoriteiten georganiseerde trainingsoefeningen.
  3. Vanwege de gelijktijdige uitbraak van het virus droegen de eerste hulpverleners in Wuhan vaak al beschermende uitrusting (de beroemde witte bio-gevaarpakken). Voor omstanders en voor de mensen die de video’s uploadden en deelden, kan het er dus hebben uitgezien als echte “plotselinge sterfgevallen door het coronavirus”.
  4. In veel gevallen suggereerden of beweerden titels, bijschriften of commentaren dat de video’s “plotselinge sterfgevallen door het coronavirus” toonden, maar in geen enkel geval werd dit bevestigd of beweerd door de Chinese autoriteiten. In feite werden verschillende van deze video’s al snel ontkracht door westerse “factcheckers”.
  5. Het lijkt erop dat de meeste van deze video’s internationaal werden gedeeld, niet door mensen die dicht bij het Chinese regime staan, maar door mensen en groepen die zich verzetten tegen het Chinese regime (bijv.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: