Gebruikten verzorgingstehuizen krachtige kalmerende middelen om Covid sterfgevallen te versnellen? – Frontnieuws

gebruikten-verzorgingstehuizen-krachtige-kalmerende-middelen-om-covid-sterfgevallen-te-versnellen?-–-frontnieuws

07-06-21 06:23:00,

Het aantal voorschriften voor een krachtig kalmeringsmiddel dat de zwaksten kan doden, verdubbelde op het hoogtepunt van de pandemie van het Coronavirus, wat doet vrezen dat het werd gebruikt om oudere bewoners in gestreste verzorgingstehuizen onder controle te houden – of zelfs om hun dood te bespoedigen, bericht dailymail.co.uk.

Uit officiële cijfers blijkt dat het voorschrijven van het serum midazolam in april met meer dan 100% is gestegen ten opzichte van de voorgaande maanden.

Een voorvechter van euthanasie zei gisteravond dat hij vermoedde dat de stijging het bewijs was dat veel mensen op eind-van-leven protocollen op “Care Pathways” waren gezet.

Klokkenluiders beweren ook getuige te zijn geweest van misbruik van kalmerende middelen, waarbij het personeel werd verteld ze aan dementiepatiënten te geven om te voorkomen dat ze door de gangen zouden dwalen.

De beweringen zijn niet geverifieerd en werden gisteravond heftig betwist door de Association for Palliative Medicine, die zei dat er goede redenen waren voor de toename. In de afgelopen vijf jaar werden in Engeland maandelijks ongeveer 15.000 recepten uitgeschreven voor midazolam voor gebruik buiten het ziekenhuis. In april werden 38.582 recepten uitgeschreven – meer dan twee keer zoveel als in februari.

Gepensioneerd neuroloog professor Patrick Pullicino, die tien jaar geleden de bezorgdheid uitte dat het “Care Pathway” van Liverpool de dood van patiënten bespoedigde, meent dat de piek erop wijst dat iets dergelijks is gebeurd. Hij zegt: “Midazolam onderdrukt de ademhaling en bespoedigt de dood. Het verandert end-of-life care (zorg rond het levenseinde) in euthanasie”.

Prof. Pullicino beweert ook dat een officieel draaiboek, bedoeld om gezondheidswerkers te helpen beslissen of mensen die ziek zijn van Covid-19 geschikt zijn voor intensieve zorg, degenen die te zwak worden geacht ten onrechte naar het levenseinde heeft verwezen.

Dat betekent, zo suggereert hij, dat sommigen niet naar het ziekenhuis werden gebracht, hoewel ze daarmee geholpen hadden kunnen worden.

“Zeker zijn er meer sterfgevallen geweest als gevolg van Covid-19 Maar voor mij moedigde dit draaiboek het gebruik aan van end-of-life verdoving met midazolam – effectief resulterend in euthanasietrajecten”, zegt hij.

Midazolam is vergelijkbaar met diazepam – beter bekend als valium – maar twee keer zo krachtig. Het vermindert angst, ontspant de spieren en zorgt bij voldoende toediening voor “totale kalmering” bij stervende patiënten met extreme pijn of angst.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: