Van waan naar kamikaze – Climategate Klimaat

van-waan-naar-kamikaze-–-climategate-klimaat

07-06-21 11:15:00,

Een bijdrage van Jeroen Hetzler.

Aan het eind van de Wereldoorlog in de Pacific werden jonge onervaren piloten verleid tot de beruchte maar nutteloze kamikaze-vluchten. Niet nadat die arme kerels door de militaire elite volgepropt waren met propaganda over het redden van het vaderland en de eer van de keizer.

De rol van propaganda en indoctrinatie kan niet genoeg worden onderschat. Wat vooral niet mag worden onderschat, is de sluipende werking ervan als een langzaam werkend gif dat een hele maatschappij tot en met de Trias Politica op den duur aantast. Dat wil zeggen, de burgers van jong tot oud hersenspoelt en onderworpen maakt aan rechterlijke willekeur totdat het door de ideologen gewenste doel is bereikt. Vele burgers zijn dan zelfs bereid welvaart, gezondheid en geluk op te offeren voor de redding van het doel dat de elite voor ogen heeft. De kamikaze-piloot deed het voor de redding van Japan, maar sleurde niemand in zijn ondergang mee behalve Amerikaanse marinepersoneel dan.

De hedendaagse geïndoctrineerde planeetredder daarentegen sleurt ook zijn medemensen in deze collectieve zelfmoord mee. Dit waar deze niets met die ideologie en dat planeet redden te maken wil hebben. Helaas, er rest thans bitter weinig keuze meer. D66 heeft de democratie bij het oud vuil gezet, met instemming van politiek welgezinde kompanen binnen het Klimaat Industrieel Complex en gelijkgestemde lobby’s. Bovendien wordt toegang tot goedkope energie systematisch aan Ontwikkelingslanden onthouden o.a. door Greenpeace. Ook die zijn dus het slachtoffer. Toch maar enkele feiten uit EW aantippen:

Om te beginnen behielden de vier coalitiepartijen van het demissionaire kabinet hun parlementaire meerderheid: VVD, D66, CDA en ChristenUnie kwamen samen uit op 78 zetels, een winst van twee zetels. […] Frappant was ook dat de linkse oppositiepartijen PvdA, SP en GroenLinks samen 11 zetels verloren en er nog maar 26 overhielden. Nog nooit sinds de invoering van het algemeen (mannen)kiesrecht in 1918 scoorden de ‘linkse drie’ en hun voorlopers bij Tweede Kamerverkiezingen zó slecht. […] Net als gewone burgers hebben ook de bobo’s van belangenclubs op 17 maart hun mening kenbaar kunnen maken op het stembureau. […] Kennelijk vindt de informateur dat de demissionaire regeringspartijen moeten worden gestraft voor hun goede resultaat op 17 maart: door ze onder progressieve motto’s te laten onderhandelen met drie door de kiezers geminimaliseerde linkse oppositiepartijen.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: