Illegale Content en de Europese Censuur – CommonSenseTV

illegale-content-en-de-europese-censuur-–-commonsensetv

08-06-21 12:24:00, Door Marcel van Tol,     Luisteren, Observeren, Openbaren Ik las een artikel/interview over aankomende wetgeving inzake ‘nepnieuws’ met Vera Jourova, Eurocommissaris voor Waarden en Transparantie.

Klinkt mooi, nietwaar? Waarden en Transparantie. Wie is daar nou niet voor.

Maar de waarden van ‘hun’, blijken niet ‘onze’ waarden te zijn en de transparantie van ‘hun’ blijkt niet ‘onze’ transparantie te zijn.

De Tsjechische liberale moet een Europese strategie uittekenen tegen desinformatiecampagnes.  Geïnspireerd door de Amerikaanse censuur van twitter en youtube wil zij op Europese schaal een censuurstrategie invoeren waar alle platforms zich aan moeten gaan houden. Niet incidenteel, zoals bij Trump of bij Van Haga, stoodjes uitdelen, maar structureel alleen maar het overheidsgeluid toestaan.

Jourova is in het communistische Tsjechoslowakije opgegroeid en vanuit die achtergrond is het hallucinant dat zij gaat vastleggen en bepalen wat desinformatie is, wat mensen wel of niet mogen opschrijven en wellicht straks zelfs wat mensen wel en niet mogen denken.

Bestaat desinformatie? Ja, natuurlijk. Dat is er nu en dat is er altijd geweest.

Alleen noemde we dat vroeger toogpraat of roddels of stemmingmakerij.

Moet dat verboden worden? Natuurlijk niet!

De overheden vrezen voor de negatieve impact van wat zij desinformatie noemen. Dat stuurt hun plannetjes in de war. Het feit dat er gecensureerd moet worden betekent alleen maar dat hun verhaal niet deugt. Als ik leugens verkondig en iemand anders de waarheid, dan val ik op een gegeven moment vanzelf door de mand. Het vervelende is dat de overheden steeds vaker door de mand aan het vallen zijn. En daar willen ze structureel iets aan gaan doen.

Vooral tijdens de coronaplandemie is Europa bang voor de andere geluiden over het virus en de vaccins. Er mag alleen maar worden geluisterd naar het overheidsnarratief, gedicteerd door veearts-viroliegers van de overheids gezondheidsinstituten.

Maar Jourova ziet het ‘probleem’ nog op veel grotere schaal: Het is namelijk ook Rusland die desinformatie verspreidt.

Altijd gemakkelijk, het grote, boze, kwade Rusland de schuld geven. Dat is voor de meeste mensen heel abstract, maar wel potentieel gevaarlijk en daarmee kan er weer gemakkelijk een wet doorgeduwd worden zonder dat er enige oppositie om de hoek komt kijken.

Het is al zover dat Europa afspraken heeft gemaakt met socialemediaplatformen om ‘gevaarlijke desinformatie te verwijderen’.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: