Is 5G wel veilig voor de gezondheid?

is-5g-wel-veilig-voor-de-gezondheid?

09-06-21 12:20:00,

Het RIVM (Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) adviseert meer onderzoek naar de gevolgen van 5G op de gezondheid, in opdracht van Agent Telecom*.

* Agentschap Telecom (AT) is een Nederlandse overheidsorganisatie die het gebruik van radiofrequenties in Nederland reguleert en controleert. Agentschap Telecom is onderdeel van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Wat is 5G?
5G mobiel internet is de opvolger van de bestaande 4G-netwerken en maakt het downloaden van supergrote bestanden of live televisie kijken in hoge resolutie een peulenschil. Waar 4G snelheden van 100 megabit per seconde aankan, haalt 5G snelheden tot honderd keer zo veel. Minstens zo belangrijk is dat 5G vertraging in de mobiele communicatie grotendeels wegneemt. Een chirurg kan vanuit de VS op afstand via een robot opereren. Zelfrijdende auto’s reageren in één tot twee milliseconde op een voetganger. Dat is honderden keren sneller dan een menselijke chauffeur ooit het rempedaal kan indrukken. 

Hoe gevaarlijk is mobiele straling?
Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar elektromagnetische straling. De wetenschappelijke consensus van wetenschappers, luidt tot nu toe steeds dat mobiele straling ongevaarlijk voor de gezondheid is. Veelal wetenschappers in dienst van de Telecom. Onafhankelijke wetenschappers waarschuwen voor lichamelijke schade van deze draadloze technologie en maken zich zorgen over de uitrol van 5G en pleiten voor meer onderzoek voordat 5G wordt uitgerold. De wetenschap in dienst van de Telecom zegt dat “de straling maar mondjesmaat het lichaam binnendringt, te kort om voor schade te zorgen.

Is 5G-straling anders dan 2G, 3G of 4G-straling?
2G, 3G, 4G of 5G: de straling is hetzelfde, staat overal te lezen. Het is maar net hoe je het benaderd. Want er zijn wel degelijk verschillen. Namelijk:
-de wijze waarop de mobiele signalen worden uitgezonden door de antenne masten. 5G-masten bundelen* de mobiele straling, richt deze op de individuele gebruikers en kan hen zelfs volgen, de zogenaamde Massive Mimo- antennes. Zo vergroten dergelijke Massive Mimo-antennes de hoeveelheid mobiele straling en maakt 5G gebruik van hogere radiofrequenties dan de vorige netwerken.
-Tegelijk is het nodig dat voor 5G veel meer masten (slimm cells of small cells) nodig zijn om een goede dekking te garanderen voor een bereik tussen de tien en tweehonderd meter van de huizen. Gemeenten krijgen de plicht om mee te werken aan de aanleg van antenne-installaties voor supersnel internet in openbare gebouwen,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: