Bezorgde ouders op meer dan 2.100 scholen werken samen tegen maatregelen van Rutte – De Lange Mars Plus

bezorgde-ouders-op-meer-dan-2.100-scholen-werken-samen-tegen-maatregelen-van-rutte-–-de-lange-mars-plus

10-06-21 07:26:00,

Steeds meer ouders die zich zorgen maken over de gevolgen van de maatregelen voor kinderen op school, slaan de handen ineen en verenigen zich met andere ouders. Via de website van Wij de ouders kunnen bezorgde ouders in contact komen met andere bezorgde ouders van de school van hun kind(eren). Op meer dan 2.100 scholen zijn er groepen met bezorgde ouders vindbaar op de site. En er komen er nog steeds bij.

De groepen ouders komen op voor de belangen van de kinderen om ze te beschermen tegen de schadelijke effecten van maatregelen zoals
* de mondkapjesplicht,
verplicht testen en
. het quarantainebeleid.

Stuk voor stuk maatregelen met enorme invloed op kinderen, maar met een flinterdunne wetenschappelijke onderbouwing.

Onaanvaardbare morele druk

Dat verenigen zin heeft, bewezen ouders van de regionale scholengemeenschap ‘t Rijks in Bergen op Zoom. Gesteund door huisarts Jan Vingerhoets brachten zij via een brief aan de rector en een artikel in BN De Stem de problematiek onder de aandacht om leerlingen twee keer per week een zelftest te laten doen.

Volgens Vingerhoets is het testen van kinderen zonder klachten zinloos, ondoor­dacht en daarmee onaccepta­bel. ‘De morele druk die bij kinderen wordt neergelegd is onaanvaardbaar.’, aldus een van de ouders.
De huisarts is aangesloten bij Artsen Covid Collectief, een landelijke stichting van artsen en andere medische professionals die zeer kritisch staat tegenover het coronabeleid,

Flinterdunne onderbouwing en noodklok jeugdzorg

De opstelling van directies om te luisteren naar deze adviezen lijkt logisch. Steeds duidelijker blijkt dat de wetenschappelijke onderbouwing van de maatregelen flinterdun is en de negatieve gevolgen voor kinderen en jongeren juist zeer groot zijn. Daarom zouden schooldirecties het belang van de kinderen voorop moeten gaan stellen.

Schooldirecties, docenten en ouders hebben de verantwoordelijkheid om zich te informeren over nut, noodzaak en gevolgen van de maatregelen. De tijd van domweg adviezen volgen en uitvoeren is voorbij. Zelf nadenken, in gesprek gaan en het morele kompas volgen is het devies.

Het is niet voor niks dat de Inspectie Gezondheidszorg & Jeugd de noodklok luidt vanwege de enorme stijging van suïcidaliteit,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: