Betrapt: Heeft de Duitse regering maandenlang enorme fraude met IC-bedden verdoezeld? – DissidentNL

betrapt:-heeft-de-duitse-regering-maandenlang-enorme-fraude-met-ic-bedden-verdoezeld?-–-dissidentnl

11-06-21 09:00:00,

Een analyse van de federale rekenkamer zet de Duitse regering onder grote druk. De Rekenkamer heeft zware kritiek geuit op de manier waarop met het geld van de belastingbetaler wordt omgegaan: De financiële stimulansen in het kader van de zogenaamde Corona-pandemie hebben manipulatie en fraude in de hand gewerkt; de regering voelde zich echter blijkbaar niet verplicht dergelijke gevallen aan het licht te brengen en ertegen op te treden.

Minister van Volksgezondheid, Jens Spahn(CDU), begon onlangs te zweten toen talrijke gevallen van fraude met Corona-testcentra aan het licht kwamen. De analyses van de Federale Rekenkamer brengen hem nu opnieuw in de problemen, meldt Report24.

Manipulatie van het aantal bedden op de intensive care

De federale rekenkamer heeft een ernstig vermoeden geuit: blijkbaar hebben ziekenhuizen opzettelijk minder bedden op de intensive care gemeld dan er in werkelijkheid beschikbaar waren – omdat er alleen vorstelijke compensatiebetalingen werden gedaan als het regionale quotum van vrije bedden minder dan 25 procent bedroeg.

En dat is nog niet alles: in het document van de Federale Rekenkamer staat dat het Robert Koch-Instituut dit vermoeden reeds in januari 2021 in een brief aan het ministerie van Volksgezondheid had geuit. Door de verslagen te manipuleren ten gunste van compensatiebetalingen werden capaciteitsknelpunten gemeld die in werkelijkheid helemaal niet bestonden. Handig: dit voedde natuurlijk het verhaal van een instortend gezondheidssysteem bovenop al het andere.

Natuurlijk spreekt het Ministerie van Volksgezondheid deze beschuldigingen tegen. Ook het RKI gaf er de voorkeur aan geen commentaar te geven – RKI-chef Lothar Wieler reageerde op vragen van Focus en beweerde zich de brief in kwestie niet te kunnen herinneren.

“Stelt alle vorige schandalen in de schaduw”

Vice-voorzitter Wolfgang Kubicki van de Bondsdag ziet hier een enorm schandaal en eist opheldering:

Alleen al de verdenking dat de federale regering fraude maandenlang zou hebben kunnen verdoezelen en verhullen en deze dus mogelijk zou zijn blijven maken, zou alle voorgaande politieke schandalen van deze republiek in de schaduw stellen, met inbegrip van de CDU-schenkingenaffaire.

Werkelijk aantal intensive care bedden volstrekt onduidelijk

De kritiek van de federale rekenkamer houdt hier echter niet op: de premie van 50.000 euro voor elk nieuw gecreëerd bed op de intensive care heeft ook de deur opengezet voor fraude.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: