De Fransman die Macron een oorvijg gaf: “Zijn leugenachtige blik vervulde me met afkeer” – Frontnieuws

de-fransman-die-macron-een-oorvijg-gaf:-“zijn-leugenachtige-blik-vervulde-me-met-afkeer”-–-frontnieuws

11-06-21 08:08:00, © Witte Huis / YouTube De man die eerder deze week de Franse president Emmanuel Macron een oorvijg gaf, is reeds nu al veroordeeld tot vier maanden gevangenisstraf.

De man, Damien Tarel, viel de president dinsdag aan toen Emmanuel Macron op het punt stond kiezers te begroeten tijdens een bezoek aan Tain-l’Hermitage buiten de stad Valence.

“Montjoie en Saint-Denis! Weg met het Macronisme!”, riep Tarel terwijl hij de links-liberale president een klap gaf.

Dat eerste is een verwijzing naar een middeleeuwse strijdkreet.

Damien Tarel zou een rechtse sympathisant zijn die dicht bij de gele hesjes-beweging staat. Hij vertelde de rechtbank dat hij impulsief had gehandeld.

“Toen ik zijn minzame, leugenachtige blik zag, op zoek naar mij als kiezer, was ik vervuld van walging”, legde Tarel uit, schrijft bbc.com.

“Ik had mezelf niet met opgeheven hoofd in de spiegel kunnen zien als ik Macron gewoon de hand had geschud”, zei de man tijdens het proces, bericht liberation.fr.

De openbare aanklager betoogde echter dat het integendeel om een “opzettelijke daad van geweld” ging en vroeg anderhalf jaar gevangenisstraf.

De rechtbank veroordeelde Damien Tarel tot 18 maanden gevangenisstraf, maar 14 van de 18 maanden zijn voorwaardelijk.

Copyright © 2021 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven. COVID-19 VACCIN DOSSIER

De angst voor een staatsgreep houdt de Franse heersende kaste in haar greep

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: