Dramatische toename van ernstige bijwerkingen in Zwitserland – Frontnieuws

dramatische-toename-van-ernstige-bijwerkingen-in-zwitserland-–-frontnieuws

11-06-21 07:49:00,

1953 meldingen van bijwerkingen na vaccinaties met Covid-19 werden tot 4 mei gemeld door het Zwitserse regelgevingsagentschap Swissmedic, waarbij 701 mensen “ernstige bijwerkingen” vertoonden.

870 meldingen in verband met Comirnaty van Pfizer/Biontech en 1061 meldingen in verband met het vaccin Covid-19 van Moderna. In 22 gevallen werden de vaccins niet gespecificeerd. Vanaf 2 mei 2021 zijn in Zwitserland ongeveer 2,8 miljoen vaccindoses toegediend en zijn ongeveer 954.000 personen volledig gevaccineerd.

“De rapporten bevestigen het bijwerkingenprofiel dat bekend is uit de goedkeuringsstudies of vermeld staat in de geneesmiddeleninformatie en veranderen niets aan de positieve baten-risicoverhouding van de twee gebruikte mRNA-vaccins”, luidt de conclusie helemaal aan het begin van de update.

Daarbij werden 701 meldingen of iets minder dan 36 procent als ernstig geclassificeerd, 199 mensen moesten in het ziekenhuis worden behandeld. Volgens Swissmedic zijn in 76 van de ernstige gevallen de personen met wisselende tussenpozen na de vaccinatie overleden.

Met betrekking tot de 954.000 mensen die op de berekeningsdatum volledig waren gevaccineerd, lijkt dit op het eerste gezicht misschien weinig en en de conclusie van Swissmedic te bevestigen:

“Ondanks een tijdelijk verband, treden volgens de huidige stand van kennis de ziekten die onder meer infecties, cardiovasculaire gebeurtenissen of ziekten van de longen en de luchtwegen die tot de dood leiden, onafhankelijk van de vaccinaties op”.

Op dit moment, zegt hij, is er ook geen internationaal bewijs dat de twee mRNA-vaccins tot een verhoogd sterftecijfer leiden.

Meer dan vervijfvoudiging

Deze cijfers zien er echter heel anders uit als je ze relateert aan het jaar 2019, de laatste periode met betrouwbare vergelijkende cijfers. Swissmedic registreerde toen 19 gevallen met ernstige gevolgen gedurende het hele jaar.

Wat de 273 “meldingen van vermoedelijke bijwerkingen” betreft, komt dit overeen met 7% van de gemelde gevallen. Onder de verdachte gevallen die sinds het begin van  vaccinatiecampagne’s in 1953 zijn gemeld, komen de 701 ernstige gevallen daarentegen overeen met een percentage van bijna 36 procent – een toename met meer dan een factor vijf.

Swissmedic ziet echter geen reden tot bezorgdheid en verwijst naar andere landen. Er zijn momenteel geen aanwijzingen, zelfs internationaal niet, dat de twee mRNA-vaccins tot een verhoogd sterftecijfer zouden leiden. Als men de samenwerkingsovereenkomst tussen de regelgevende autoriteit en de Bill & Melinda Gates Foundation in aanmerking neemt,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: