Duitse regering gaat Telegram censureren – EnerzijdsAnderzijds

duitse-regering-gaat-telegram-censureren-–-enerzijdsanderzijds

11-06-21 09:21:00,

Het Bondsministerie van Justitie gaat Telegram onderwerpen aan ‘handhaving’ op grond van de wet NetzDG. De afkorting staat voor Gesetz zur Verbesserung der Rechtsdurchsetzung in sozialen Netzwerken.
Onder handhaving moet gewoon worden verstaan censureren. Hiermee wil de bondsregering Telegram net zo onder controle krijgen als de sociale netwerken Facebook, Twitter of Tiktok.

De eigenaren van Telegram zouden strafbare inhoud onmiddellijk na het bekend worden ervan moeten verwijderen en deze vanaf februari 2022 ook aan de federale recherche moeten melden.

Dit gaat daarmee verder dan censuur. Wie informatie of meningen verspreid die niet naar de zin zijn van de overheid riskeert vervolging door justitie. Opvallend is ook dat mogelijke vervolging pas februari 2022 ingaat. Enige verband met ‘het virus’ is volledig ongeloofwaardig geworden.

Het zou ‘alleen’ om de openbare kanalen van Telegram gaan. Het Bundesamt für Justiz, gaat ervan uit dat het platform in totaal meer dan twee miljoen gebruikers heeft. 

Geen enkel platform dat door miljoenen mensen in de EU wordt gebruikt, mag aan ons rechtssysteem ontsnappen‘, aldus de verantwoordelijke minister Christine Lambrecht (SPD).

Het wordt steeds belangrijker om je aan te melden voor onze nieuwsbrief. De censuur wordt steeds meer alomvattend.
EZAZ overweegt van haar Telegram een gesloten groep te maken.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: