Freek Jansen ageert tegen Build Back Better-plan voor nieuwe wereldorde: ‘Riekt naar censuur en propaganda’

freek-jansen-ageert-tegen-build-back-better-plan-voor-nieuwe-wereldorde:-‘riekt-naar-censuur-en-propaganda’

11-06-21 08:57:00,

Homepagina » Mens en Dier » Freek Jansen ageert tegen Build Back Better-plan voor nieuwe wereldorde: ‘Riekt naar censuur en propaganda’

Foto: Freek Jansen (Tweede Kamer der Staten-Generaal CC BY-NC-ND 2.0)

in Mens en Dier 11 juni 2021 15:00

Minister Blok schreef de Tweede Kamer een brief over de essentie van het EU-klimaatpact van de Europese Commissie. In die brief staan allerlei ‘klimaatdingen’, zei FVD-Kamerlid Freek Jansen donderdag tijdens het debat over klimaat en energie. Zo hebben we een klimaatcampagne, klimaatambitie, klimaatambassadeurs, klimaatbescherming, enzovoorts.

Al die klimaatdingen verhullen een schimmige agenda die het uiteindelijke doel heeft onze hele maatschappij te veranderen, zei Jansen. En het kabinet steunt dit, want het is hun invulling van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen.

Deze zogenoemde SDGs vormen het VN-plan voor een nieuwe wereldorde, aldus het Kamerlid. Hij wees erop dat ‘wereldleiders’ al een jaar lang strooien met de term Build Back Better. Ook premier Rutte deed dat.

De plannen blijven schimmig

Ook op de G7-top in Cornwall staat Build Back Better centraal. “De drie woorden schitteren groot op de homepage van de organisatie,” zei Jansen. Alle internationale organisaties steunen dit beleid en zijn dus voorstander van een totale maatschappelijke omwenteling op wereldwijd niveau.

Wat Build Back Better precies betekent, blijft onduidelijk, want het hele besluitvormingsproces speelt zich af op internationaal niveau. Zo ver mogelijk van de burgers af. De plannen blijven schimmig omdat de voorstanders nooit met open vizier strijden. Je zult ze nooit horen zeggen: wij willen niet dat u nog auto rijdt of wij willen niet dat u nog met het vliegtuig op vakantie gaat.

Je zult ze ook nooit horen zeggen dat ze wetten maken om mensen te dwingen en het onderwijs zo in te richten dat kinderen er stellig van overtuigd zijn dat de wereld binnen nu en 10 jaar vergaat. Dat zou op te veel weerstand stuiten, aldus Jansen.

Niemand weet wat dat betekent

Door middel van zo ambtelijk mogelijke zinnen proberen ze hun ware intenties te verbloemen. Zo schreef minister Blok in zijn brief over ‘het vormen van een proactieve brug tussen het maatschappelijk middenveld en klimaatpact-ambassadeurs’. “Niemand weet wat dat betekent.”

De Commissie legt daarbij de nadruk op het informeren van burgers en het tegengaan van ‘fake news’.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: