Justitie: belangrijk dat er ‘justitieel wordt opgetreden tegen complotverspreiders’

justitie:-belangrijk-dat-er-‘justitieel-wordt-opgetreden-tegen-complotverspreiders’

11-06-21 12:34:00,

Homepagina » Binnenland » Justitie: belangrijk dat er ‘justitieel wordt opgetreden tegen complotverspreiders’

in Binnenland 11 juni 2021 13:00

Dinsdag verscheen er een alarmerend bericht in het NRC. Hoofdofficier van justitie Michiel Zwinkels zei een dag eerder in een interview met de krant dat het OM in Den Haag ‘vreest dat activiteiten van complotdenkers op social media zullen leiden tot gewelddadige acties van volgelingen’.

Volgens justitie is het belangrijk dat er ‘justitieel wordt opgetreden tegen complotverspreiders’, aldus het NRC.

Kijk aan… de volgende stap…

“Volgens justitie is het belangrijk dat er justitieel wordt opgetreden tegen complotverspreiders”. @telegraaf @OmroepON @Politie @ferdgrapperhaus @ministerieJenV pic.twitter.com/FAqWZ8PgXD

— BLCKBX (@blckbxnews) June 11, 2021

Bang dat meer mensen de waarheid gaan inzien?

Het interview veroorzaakt de nodige reuring op social media. “Kijk, de volgende stap wordt gezet. Inmiddels is de term ‘complotdenkers’ newspeak voor iedereen die het hartgrondig oneens is met het Build Back Better-beleid van de overheid en dit uit op social media,” schrijft journalist Annelies Strikkers.

Mediaondernemer Michael Pilarczyk, medeoprichter van Radio 538, voegt toe: “Er wordt even voorbijgegaan [aan het feit] dat alle ‘complotten’ tot op heden zijn uitgekomen. Dus bang dat meer mensen de waarheid gaan inzien? Word wakker.”

Complotdenken = als je wantrouwen hebt in de overheid

“En wat is dan zo’n ‘complot’? Volgens het OM als je gelooft dat er mensen benadeeld worden. Niet te filmen zo slecht dit,” stelt publicist en vlogger Sietske Bergsma.

Flavio Pasquino van BLCKBX legde aan tafel bij omroep ON! uit wat de overheid verstaat onder een complot. “Complotdenken heeft een nieuwe definitie gekregen. Vroeger was dat als je in UFO’s en graancirkels geloofde, of als je dacht dat de moord op Kennedy een inside job was. Dat was complotdenken. Nu is de definitie: als je wantrouwen hebt in de overheid en dat openlijk uit,” zei Pasquino, die zelf al eens bezoek kreeg van de politie omdat hij een ‘complotdenker’ zou zijn.

“Het is een grote geciviliseerde schande dat je #burgerrechten straks afhangen van een #vaccinatie,” meent Flavio Pasquino van @blckbxnews in Het Panel met @petervlemmix en @cafeweltschmerz.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: