Maak kennis met BlackRock, de nieuwe grote vampier inktvis – DissidentNL

maak-kennis-met-blackrock,-de-nieuwe-grote-vampier-inktvis-–-dissidentnl

11-06-21 10:56:00,

BlackRock is een wereldwijde financiële reus met klanten in 100 landen en tentakels in de belangrijkste activaklassen over de hele wereld; en het beheert nu de spuigaten voor triljoenen bailout dollars van de Federal Reserve. Het lot van een groot deel van ’s lands ondernemingen is in handen gelegd van een megalithische particuliere entiteit met een particulier kapitalistisch mandaat om zoveel mogelijk geld te verdienen voor haar eigenaars en investeerders; en dat is wat zij ook heeft gedaan.

Voor de meeste mensen, als ze er al mee bekend zijn, is BlackRock een vermogensbeheerder die pensioenfondsen en gepensioneerden helpt hun spaargeld te beheren via “passieve” beleggingen die de aandelenmarkt volgen. Maar achter de schermen is het veel meer dan dat. BlackRock wordt wel “de machtigste instelling in het financiële systeem”, “het machtigste bedrijf ter wereld” en de “geheime macht” genoemd, bericht Unz.com. Het is ’s werelds grootste vermogensbeheerder en “schaduwbank”, groter dan ’s werelds grootste bank (die in China staat), met meer dan $7 biljoen aan activa onder direct beheer en nog eens $20 biljoen beheerd via zijn Aladdin-software voor risicobewaking. BlackRock is ook wel “de vierde tak van de regering” en “bijna een schaduwregering” genoemd, maar geen enkel onderdeel ervan behoort tot de regering. Ondanks zijn omvang en wereldwijde macht is BlackRock niet eens gereguleerd als een “systeemrelevante financiële instelling” onder de Dodd-Frank Act, dankzij druk van zijn CEO Larry Fink, die al lang “knusse” relaties onderhoudt met regeringsfunctionarissen.

Het strategische belang en het politieke gewicht van BlackRock bleken duidelijk toen vier BlackRock-bestuurders, onder leiding van het voormalige hoofd van de Zwitserse nationale bank Philipp Hildebrand, in augustus 2019 tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van centrale bankiers in Jackson Hole, Wyoming, een voorstel presenteerden voor een economische reset die in maart 2020 daadwerkelijk in werking werd gesteld. Erkennend dat centrale bankiers bijna geen munitie meer hadden om de geldhoeveelheid en de economie te beheersen, stelde de BlackRock-groep dat het tijd was voor de centrale bank om haar lang bejubelde onafhankelijkheid op te geven en monetair beleid (de gebruikelijke bevoegdheid van de centrale bank) samen te voegen met fiscaal beleid (de gebruikelijke bevoegdheid van de wetgevende macht). Zij stelden voor dat de centrale bank een “permanente fiscale noodfaciliteit” zou handhaven die zou worden geactiveerd wanneer rentemanipulatie niet langer zou werken om deflatie te voorkomen.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: