Mensen verenigen zich in communities voor een parallelle samenleving – De Lange Mars Plus

mensen-verenigen-zich-in-communities-voor-een-parallelle-samenleving-–-de-lange-mars-plus

11-06-21 08:17:00,

Lucht-je-hart-cirkels en Werksaamheden-met-gesloten-beurs zijn voorbeelden van twee initiatieven die je kunnen helpen om samen met geestverwanten een leven te hebben buiten de ontmenselijkte coronamaatschappij. Beide initiatieven staan nog in de startfase, maar iedere deelnemer weet dat de tijd dringt om zich met elkaar te verbinden.

Cirkels

Er zijn al een paar honderd cirkels actief in NL, zij bieden de mogelijkheid om zich met elkaar te verbinden, in plaats van het isolement. Ook kunnen mensen in elkaars nabijheid

Fred Teunissen (van Transitieweb.nl) schrijft als toelichting op de Lucht-je-hart-cirkels:

Als aanraken niet meer mag….
Als vergaderen niet meer mag….
Als samenwerken op kantoor niet meer mag…
Als reizen niet meer mag….
Als zelfs zingen niet meer mag….

Dan gaat er iets helemaal fout in de samenleving.

De lockdowns isoleren ons van elkaar en zetten zo onze emoties ‘op slot’. Terwijl wij elkaars nabijheid, begrip en liefde nodig hebben om ze te kunnen uiten. Het is van enorm belang dat die emoties geuit kunnen blijven worden.

Daarom zijn de Lucht-Je-Hart Cirkels er voor iedereen. Niet alleen voor tegenstanders van het regeringsbeleid. Ook voorstanders van de lockdowns kunnen er aan deelnemen. Dat is logisch, want iedereen lijdt onder de genomen maatregelen. Iedereen heeft een verhaal. Een verhaal dat gehoord mag worden.

Hoe aanpakken?

Hoe vind je nu de juiste mensen om met een Lucht-Je-Hart Cirkel te starten?

Wat nu volgt zijn wat tips.

1. Lees de vijf pdf’s die we aan initiatiefnemers sturen zorgvuldig door. Het moet wel heel gek gaan als je niet meteen al wat ideetjes krijgt. Je kunt de documenten HIER aanvragen.
(lucht-je-hart-cirkel@protonmail.com NB: met streepjes tussen de eerste vier woorden!)

2. Ga op zoek naar een ‘first follower’. Iemand die je wil helpen om de Cirkel van de grond te krijgen.

* Plaats een oproep in het huis-aan-huis-blad en/of op sociale media
* Prik het logo van de Lucht-Je-Hart Cirkels op het advertentiebord in je supermarkt en zet er je mobiele nummer of e-mail bij.
* (voor de wat moediger cirkelaars) maak een flyer met een oproep en verspreid die op zaterdag bij de supermarkt of tijdens de wekelijkse markt.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: