Wat voert Klaus Schwab in zijn schild? FBI-baas waarschuwt dat cyberdreiging ‘exponentieel toeneemt’

wat-voert-klaus-schwab-in-zijn-schild?-fbi-baas-waarschuwt-dat-cyberdreiging-‘exponentieel-toeneemt’

11-06-21 09:25:00,

Homepagina » Mens en Dier » Wat voert Klaus Schwab in zijn schild? FBI-baas waarschuwt dat cyberdreiging ‘exponentieel toeneemt’

Foto: FBI-baas Christopher Wray (Federal Bureau of Investigation (FBI) CC0)

in Mens en Dier 11 juni 2021 18:30

FBI-directeur Christopher Wray waarschuwde donderdag dat cyberdreigingen steeds meer toenemen. Meerdere overheidsagentschappen en bedrijven – waaronder vleesverwerkers en oliepijplijnen – zijn onlangs getroffen door cyberaanvallen.

“De cyberdreiging neemt bijna exponentieel toe,” zei Wray tijdens een hoorzitting in het Huis van Afgevaardigden. Hij voegde toe dat de buit door ransomware de afgelopen drie jaar is verdrievoudigd. “We doen onderzoek naar 100 verschillende varianten van ransomware.”

De FBI-directeur zei ook dat cyberaanvallen zich nog nooit eerder op zo’n grote schaal hebben voorgedaan in de Verenigde Staten en dat het ‘nog veel erger gaat worden’. De Amerikaanse overheid heeft bedrijven gevraagd meer maatregelen te treffen om dergelijke aanvallen te voorkomen.

Hats off. Klaus Schwab knows it all.

— Disclose.tv 🚨 (@disclosetv) June 10, 2021

Cyber Polygon

De uitspraken van de FBI-baas komen op een opmerkelijk moment. Het World Economic Forum (WEF) en een aantal grote banken voeren begin juli in Rusland een simulatie uit van een ‘cyberpandemie die het hele systeem kan uitschakelen’.

Het project heet Cyber Polygon 2021 en is in februari aangekondigd door de Russische staatsbank Sberbank. Op de website wordt gewaarschuwd dat ‘één kwetsbare schakel genoeg is om het hele systeem lam te leggen’.

Voorbode

Cyber Polygon doet erg denken aan Event 201, ‘een simulatie van een verwoestende coronapandemie’ die enkele maanden voor de corona-uitbraak werd uitgevoerd onder auspiciën van onder meer het WEF en Bill Gates. Sommigen vragen zich dan ook af of Cyber Polygon een voorbode is voor wat er misschien komen gaat.

4.9 41 stemmen

Beoordeel dit artikel

Vond je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

+

Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal

Volgen

waarom?

© Copyright (c) NineForNews.nl

Lees meer over:
Cyber Polygon cyberaanval FBI ransomware Schwab World Economic Forum

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: