Zelfverspreidende vaccins houden meerdere risico’s voor de samenleving in – inclusief het einde van geïnformeerde toestemming – Frontnieuws

zelfverspreidende-vaccins-houden-meerdere-risico’s-voor-de-samenleving-in-–-inclusief-het-einde-van-geinformeerde-toestemming-–-frontnieuws

11-06-21 08:12:00,

Voorstanders beweren dat zelfverspreidende vaccins kunnen betekenen dat zij niet langer complexe massavaccinatieprogramma’s hoeven uit te voeren. Critici zeggen dat de vaccins veel gezondheidsrisico’s met zich meebrengen en ook het einde zouden betekenen van geïnformeerde toestemming, schrijft childrenshealthdefense.org.

In oktober 2019 was het Johns Hopkins University Center for Health Security medesponsor van de “pandemische oefening Event 201.

Iets meer dan een jaar later, toen het scenario van Event 201 veranderde van “hypothetisch” in concreet, werd duidelijk dat de sponsors van het evenement van plan waren om het grootste deel van de wereld gevaccineerd te zien tegen COVID-19.

Het bereiken van dit doel is echter een “monumentale uitdaging“. In de VS blijft meer dan een derde (38% tot 45%) van de volwassenen de toestemming voor gebruik in noodgevallen-injecties weigeren, ondanks een marketingcampagne met zowel wortels (variërend van de kans om geld te winnen tot gratis friet) als stokken (zoals gemene oproepen om “persoonlijk te worden” en “de niet-gevaccineerden te mijden”).

Hoewel een deel van de ongevaccineerden tegen de opiniepeilers zegt dat zij van plan zijn zich uiteindelijk te laten vaccineren, blijft een stevige minderheid vastbesloten dit nooit te doen. Hetzelfde patroon lijkt wereldwijd op te gaan: Ruwweg een derde van de volwassenen wereldwijd zegt geen COVID-19 vaccin te zullen nemen.

Terwijl onderzoekers op het gebied van sociale en gedragswetenschappen “zachte wetenschapstechnieken” toepassen in een poging om het vertrouwen in vaccins te doen toenemen, hebben laboratorium-wetenschappers mogelijk een andere optie in de coulissen staan – genetisch gemanipuleerde vaccins die “zich op dezelfde manier door bevolkingsgroepen bewegen als overdraagbare ziekten, die zich op eigen kracht van gastheer tot gastheer” verspreiden.

(Nog) niet gangbaar

In theorie kunnen zelfverspreidende vaccins (ook wel autonome vaccins genoemd) zo worden ontworpen dat ze “beperkt tot een enkele overdrachtsronde” overdraagbaar of “in staat tot onbeperkte overdracht” overdraagbaar zijn.

Vaccinwetenschappers geven toe dat overdraagbare vaccins “nog steeds niet mainstream zijn, maar de revolutie in de genoom-engineering maakt ze klaar om dat wel te worden”.

De makers van zelfverspreidende vaccins maken gebruiken recombinante vectortechnologie om genetisch materiaal van een doelziekteverwekker op het “chassis” van een virale vector te bouwen die als “goedaardig”,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: