Geen eis voor PCR-test of vaccinatie – nieuwe manier om toeristen aan te trekken – Frontnieuws

geen-eis-voor-pcr-test-of-vaccinatie-–-nieuwe-manier-om-toeristen-aan-te-trekken-–-frontnieuws

12-06-21 09:53:00, Angst voor infectie en overheidsbeperkingen hebben de toeristenindustrie hard getroffen tijdens de Coronapandemie. Maar nu is de trend aan het keren – steeds meer mensen willen weer op vakantie en de belangrijkste toeristische landen zijn met elkaar gaan concurreren door reizigers vrijstelling van Covid-tests en vaccinatie-eisen aan te bieden.

Deze trend blijkt duidelijk uit de manier waarop de warme en zonnige mediterrane landen nu toeristen proberen te lokken uit het koudere en zon-arme noorden. Er is veel gedoe geweest en de kosten zijn hoog voor degenen die naar het buitenland willen reizen – welke tests moet je laten doen en hoe lang van tevoren? Hetzelfde geldt voor vaccinatie.

EU-vaccinpaspoort krijgt minder betekenis

In Brussel is recentelijk een besluit doorgehamerd over een supranationaal vaccinpaspoort – het zogenaamde groene bewijs – waarbij het idee is dat zo’n paspoort moet worden voorgelegd om het beroofde vrij verkeer binnen de EU dit jaar terug te krijgen.

Maar het paspoort blijkt nu van beperkte betekenis te zijn, aangezien verschillende EU-landen zich niet bij de centraal geleide lijn aansluiten en op nationaal niveau hun eigen versoepelingen van de inreisbeperkingen invoeren. Dit geldt met name voor de Zuid-Europese landen waar het toerisme van vitaal belang is voor de economie en waar vorig jaar vrijwel het gehele toeristische seizoen bevroren is geweest.

Verschillende landen geven nu aan dat toeristen zonder voorwaarden kunnen vliegen – er zijn geen PCR-testen of inentingen nodig.

Er zijn ook tekenen dat veel mensen genoeg hebben van hun isolement en dat het verlangen naar vrijheid sterker is geworden dan de angst om het potentieel dodelijke virus op te lopen.

Versoepelingen zijn nu het belangrijkste lokmiddel geworden in de concurrentiestrijd om toeristen – nog vóór lage prijzen, uitzicht op zee en hotelzwembaden.

Gratis medische zorg PCR-testen

In sommige landen worden de zaken opgefleurd met aanbiedingen van gratis medische zorg als je de pech hebt COVID-19 op te lopen, en gratis PCR-tests als dat nodig is om je weer thuis te krijgen.

Het regime in Brussel heeft weinig macht om de lidstaten te dwingen inreisbeperkingen te handhaven en van oudsher is het de taak het vrije verkeer te bevorderen, niet te beperken.

Ook verschillende niet-EU-landen die van het toerisme afhankelijk zijn, schaffen nu eerder opgelegde inreisbeperkingen af.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: