Duizenden bezorgde burgers lopen mars door Apeldoorn – De Lange Mars Plus

duizenden-bezorgde-burgers-lopen-mars-door-apeldoorn-–-de-lange-mars-plus

13-06-21 08:56:00,

Tijdens deze zonovergoten middag hebben naar schatting 8.000 – 12.000 mensen deelgenomen aan een manifestatie in Apeldoorn. Zij lopen mee voor vrijheid en tegen de beperkende coronamaatregelen van het demissionaire kabinet Rutte georganiseerd door Police for Freedom.

Politie, (oud)militairen, veteranen, marechaussee, artsen, zorgpersoneel, ambulancemedewerkers, psychologen, docenten, brandweer en jeugdhulp zijn opgeroepen door de organisatie om hun stem te laten horen. Duizenden hebben op 12 juni aan deze oproep gehoor gegeven. Met als resultaat een bonte stoet van mensen met gele paraplu’s en allerlei spandoeken en borden waarop ze hun mening laten blijken die twee uur lang door Apeldoorn wandelen. Onderweg sluiten zich spontaan toeschouwers aan.

De politie van Apeldoorn houdt zich afzijdig. Met uitzondering van een aantal politiefuiken die zijn opgesteld bij de toegangswegen van Apeldoorn. Dit is duidelijk bedoeld als intimidatie voor de deelnemers. Het is heel waarschijnlijk dat daardoor het deelnemersaantal enigszins is gedrukt. Een andere ontsierende actie van de kant van de autoriteiten is dat Willem Engel in een dergelijke fuik tijdelijk is aangehouden, maar later toch kan aansluiten bij de manifestatie.

In de oude media circuleren aantallen deelnemers van enkele honderden.

Rob Vellekoop, 12 juni 2021

Post Views: 373  » Lees verder

%d bloggers liken dit: