Leugens over bezetting op Duitse IC’s ontmaskerd: regering wist van bedrog

leugens-over-bezetting-op-duitse-ic’s-ontmaskerd:-regering-wist-van-bedrog

13-06-21 08:49:00,

Homepagina » Buitenland » Leugens over bezetting op Duitse IC’s ontmaskerd: regering wist van bedrog

Foto: Unsplash

in Buitenland 12 juni 2021 22:10

Gisteren werd bekend dat Duitse ziekenhuizen de bezettingsgraad van de IC’s manipuleerden zodat ze financiële steun van de overheid zouden krijgen. De regering van Merkel was naar verluidt al maanden op de hoogte van de fraude, maar hield het geheim.

Het Robert Koch Instituut (RKI), het Duitse RIVM, nam in januari contact op met het Duitse ministerie van Volksgezondheid. Het vermoedde namelijk dat sommige ziekenhuizen meer coronapatiënten op de IC meldden dan in werkelijkheid het geval was.

De onthullingen zijn extra pijnlijk omdat de strenge coronamaatregelen werden gekoppeld aan de IC-bezetting. Het gaat dan ook om één van de grootste schandalen tijdens de coronapandemie in Duitsland.

De bezetting op de Duitse IC’s lag ten grondslag aan de maatregelen, lockdowns en nieuwe wetten. Nu blijkt dat er bij vele ziekenhuizen spookpatiënten werden gemeld, dat er geen uitzonderlijke situatie was. Merkel moet dit geweten hebben. pic.twitter.com/CiCfjHUfcF

— Sietske Bergsma (@SBergsma) June 11, 2021

Is de economie opzettelijk verwoest?

Het aantal beschikbare IC-bedden was bepalend bij het opleggen van draconische coronamaatregelen zoals contactverboden, schoolsluitingen en lockdowns. Als het klopt – en daar kunnen we gerust van uitgaan – dat zowel de overheid als het Duitse RIVM op de hoogte waren van de fraude, moeten er een aantal vragen worden gesteld: is de Duitse economie opzettelijk verwoest? Werden bedrijven de vernieling in geholpen en gingen talloze banen verloren zodat sommigen zichzelf konden verrijken?

Huisarts Els van Veen zegt over het schandaal: “Het meest opmerkelijke vind ik dat Europese landen parallel ongeveer hetzelfde regeringsbeleid hadden en dat onze eigen media ons hier niet van op de hoogte houden. Er komen al maanden steeds meer lijken uit de kast, maar de NOS bejubelt alleen de vaccins.”

Slechts vier procent

Eerder publiceerde een team wetenschappers onder leiding van gezondheidseconoom Matthias Schrappe een onthullend onderzoek waaruit blijkt dat de IC’s op geen enkel moment overbelast dreigden te raken. Dat bleek overigens ook uit een persbericht van het Duitse ministerie van Volksgezondheid.

In de samenvatting van het onderzoek valt te lezen dat in 2020 slechts vier procent van de IC-bedden werd gebruikt om coronapatiënten te behandelen.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: