Pakistan: als je je niet laat vaccineren, worden je simkaarten geblokkeerd – Frontnieuws

pakistan:-als-je-je-niet-laat-vaccineren,-worden-je-simkaarten-geblokkeerd-–-frontnieuws

13-06-21 08:40:00,

De provinciale regering van Punjab neemt haar toevlucht tot dwangmaatregelen om de deelname aan haar COVID-19 vaccinatieprogramma te verhogen nadat zij plannen heeft bekendgemaakt om de SIM-kaarten te blokkeren van mensen die weigeren zich te laten vaccineren, bericht rt.com.

Het extreme besluit werd genomen tijdens een vergadering van hoge civiele en militaire ambtenaren onder voorzitterschap van de minister van Volksgezondheid van Punjab, Yasmin Rashid.

Rashid zei dat het beleid inhoudt dat de SIM-kaarten van degenen die zich niet laten vaccineren “na een bepaalde tijd” worden gedeactiveerd.

“We doen er alles aan om mensen te dwingen zich te laten vaccineren… De regering kan niet toestaan dat mensen die zich niet willen laten vaccineren het leven riskeren van degenen die al wel zijn gevaccineerd”, aldus de minister van Volksgezondheid tegen de Pakistaanse krant Express Tribune. Zij zei dat de provinciale regering een tijdschema voor de uitvoering van de maatregelen zal opstellen zodra zij formele goedkeuring heeft gekregen van het National Command and Operation Center, dat de nationale reactie van Pakistan op Covid-19 coördineert.

De Punjab Afdeling Primaire en Secundaire Gezondheidszorg kondigde de maatregel donderdag aan in een tweet waarin het resultaat van de bijeenkomst werd beschreven.

“Mobiele SIMS van mensen die niet gevaccineerd zijn, kunnen geblokkeerd worden!”

Mobile SIMS of people not getting vaccinated may be blocked, it was decided in Cabinet meeting under the chair of Minister for Health Dr. Yasmin Rashid at Civil Secretariat. The government will open walk-in vaccination of over 18 years of age group. pic.twitter.com/VXJWAWGzkd

— Primary & Secondary Healthcare Department Punjab (@PSHDept) June 10, 2021

De krant citeert een hoge ambtenaar van het Ministerie van Volksgezondheid en zegt dat de regering van Punjab de hulp van de Pakistaanse Telecommunicatie Autoriteit (PTA) zal inroepen om de maatregel uit te voeren.

De maatregel is bedoeld om “negatieve propaganda” over vaccinatie tegen te gaan en ervoor te zorgen dat de vaccinatiedoelen worden gehaald, meldde Dawn, daarbij verwijzend naar de functionaris. De provinciale overheid heeft zich tot doel gesteld om tegen november 40 miljoen inwoners te vaccineren.

Naast beperkingen voor simkaarten zouden de autoriteiten ook kunnen verbieden dat niet-ingeënte mensen parken, restaurants en winkelcentra bezoeken.

Punjab is de dichtstbevolkte provincie van Pakistan en herbergt meer dan de helft van de totale bevolking van het land,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: