BioNTech-Pfizer en Moderna annuleren studie – is angst voor bijwerkingen mogelijke oorzaak? – Frontnieuws

biontech-pfizer-en-moderna-annuleren-studie-–-is-angst-voor-bijwerkingen-mogelijke-oorzaak?-–-frontnieuws

16-06-21 12:51:00, © Tim Reckmann (CC BY 2.0) De twee farmaceutische reuzen Pfizer-BioNTech en Moderna schrappen plotseling een volledig gefinancierde studie met 14.000 proefpersonen in Afrika tegen een virusmutant – hoewel tot dusver alleen eerste, niet-representatieve resultaten over de effectiviteit beschikbaar zijn. Dit stuitte internationaal op veel kritiek en leidt slechts tot één conclusie: men is bang voor immense bijwerkingen, bericht corona-blog.net.

Via een tip van een lezer kregen wij kennis van een artikel in de Allgemeine Zeitung van 15 juni 2021, met de titel “Terugtrekking uit belangrijk vaccinonderzoek”. Het artikel verwijst naar een Engelstalig bericht in Science Magazine over vreemde gebeurtenissen in een studie om de werkzaamheid van vaccins van BioNTech-Pfizer en Moderna te testen, waarover wij hier willen berichten.

Het gaat meer bepaald over het zogenaamde “Landmark”-programma, in het kader waarvan verschillende studies naar de doeltreffendheid van de coronavirus-vaccins worden uitgevoerd. Eén studie, georganiseerd door het COVID-19 Prevention Network (CoVPN), draagt de naam “CoVPN 3008”. Het doel van de studie is na te gaan hoe doeltreffend de mRNA-vaccins zijn tegen de “Zuid-Afrika”-variant (die aanvankelijk de “B.1.351-variant” werd genoemd en nu door de WHO de “Beta-variant” wordt genoemd). De vaccins zouden worden getest op 14.000 mensen, waaronder HIV-geïnfecteerde en zwangere vrouwen. Financieel staat de studie er zeer goed voor: de Amerikaanse National Institutes of Health (NIH) heeft de studie reeds volledig gefinancierd met het equivalent van 1.770.000 euro. De studie is al weken klaar om te beginnen – ware het niet dat BioNTech-Pfizer en Moderna weigeren de nodige vaccins te leveren. Nu is bekend geworden dat BioNTech-Pfizer en Moderna zich volledig uit de studie hebben teruggetrokken.

Geen nieuwe studie, ondanks 100% effectiviteit?

Deze terugtrekking leidde tot protesten in Afrika: volgens Science Magazine schreven verschillende mensen naar Anthony Fauci en de regering van de VS, omdat zij het nodige kapitaal voor de studie verschaften. Zij eisten onmiddellijke levering van de vaccins van BioNTech-Pfizer en Moderna – in de overtuiging dat deze de 14.000 mensen die aan de proef deelnamen zouden helpen beschermen tegen Covid-19.

De terugtrekking is des te vreemder omdat de eerste resultaten van een BioNTech-Pfizer studie het ongelooflijke beloven: doeltreffendheid tot 100% tegen de Zuid-Afrikaanse variant:

Nog op 01 juni 2021 kopte BioNTech-Pfizer op de website: “Pfizer en BioNTech bevestigen een hoge werkzaamheid en geen ernstige veiligheidsproblemen tot zes maanden na de tweede dosis”.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: