Britse regering modelleerde Coronavirus uitbraak in 2016 – DissidentNL

britse-regering-modelleerde-coronavirus-uitbraak-in-2016-–-dissidentnl

18-06-21 10:18:00,

Volgens een Freedom of Information (FOI) Request uitgevoerd door een arts, heeft de Britse regering vijf jaar geleden in het geheim een model gemaakt voor een Coronavirus-pandemie, die verborgen werd gehouden voor het parlement.

Moosa Qureshi, een NHS-consultant hematoloog, deed het FOI-verzoek omdat hij een juridische strijd voert voor transparantie sinds het begin van de Covid-19-pandemie begin 2020.

Hij ontdekte dat de regering in 2016 een grieppandemie had gemodelleerd in Exercise Cygnus, maar een lijst van andere oefeningen die werden uitgevoerd, is pas onlangs onthuld, meldt The Off-Guardian.

Public Health England heeft een lijst vrijgegeven waaruit blijkt dat tussen 2015 en 2019 11 pandemische en epidemische paraatheidsoefeningen zijn uitgevoerd. Oefening Alice is er slechts één die op deze lijst staat, die in 2016 plaatsvond en de “paraatheid van het land testte om het Middle Eastern Respiratory Syndrome, veroorzaakt door een coronavirus, het hoofd te bieden.”

De door Public Health England vrijgegeven lijst van de pandemie-oefeningen die in de periode 2015-2019 zijn gehouden.

Andere uitbraken die werden gemodelleerd waren onder meer vogelgriep, ebola en lassakoorts.

Volgens Qureshi weigerde Public Health England aanvankelijk zijn FOI-verzoek om aanvullende informatie over andere uitbraakoefeningen op grond van de bescherming van de nationale veiligheid. Na een verzoek om zijn zaak opnieuw te bekijken, werd de informatie vervolgens vrijgegeven.

Volksgezondheid Engeland claimde een nationale veiligheidsvrijstelling.

Volksgezondheid Engeland blijft er echter bij dat het vrijgeven van rapporten over andere oefeningen, met uitzondering van oefening Cygnus, een bedreiging van de nationale veiligheid zou zijn.

Toen de lijst eenmaal openbaar was gemaakt, zei Matt Hancock, de Britse minister van Volksgezondheid en Sociale Zorg: “Het is bekend dat alle voorbereidingen en plannen gericht waren op een grieppandemie. Het nieuwe coronavirus, waar we op terugkomen als we het hebben over asymptomatische overdracht, verschilt zelfs van de eerdere coronavirussen, waaronder SARS en MERS.”

                                                                                                  COVID-19 studie van bijna tien miljoen vond geen bewijs van asymptomatische verspreiding, media stil

Hij zei tegen de parlementsleden: “Het is waar dat de landen die SARS en MERS hebben meegemaakt, beter voorbereid waren dan wij, deels vanwege die ervaring. Maar het is ook waar dat covid-19 heel anders is dan SARS en MERS, en het belangrijkste verschil is dat het een asymptomatische overdracht heeft.”

In reactie op Matt Hancock’s toespraak tot het parlement,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: