Waarom ik aarzel om me te laten vaccineren – Frontnieuws

waarom-ik-aarzel-om-me-te-laten-vaccineren-–-frontnieuws

18-06-21 05:04:00,

Ook mensen die niet tegen vaccinatie zijn, twijfelen of ze zich tegen Corona moeten laten vaccineren. Een lezer beschrijft zijn redenen, bericht infosperber.ch.

Velen vragen zich momenteel af waarom bepaalde mensen zich niet willen laten vaccineren tegen Corona. Omdat de vragen aan ongevaccineerden binnenkort waarschijnlijk vaker zullen voorkomen, zal ik proberen op een paar antwoorden vooruit te lopen. Ze zijn gebaseerd op mijn persoonlijke mening en mijn eigen beoordelingen.

Gezond leven

Eerst het belangrijkste: ik ben vaker gevaccineerd en en indien nodig zal ik mijn vaccinaties opfrissen. Ik heb het voorrecht dat ik mijn lichaam of mijn psyche niet hoef uit te buiten om een goed en veilig leven te leiden. Integendeel, ik ben in staat om naar mijn lichaam te luisteren. Als het nodig is, geef ik het rust. Met lichaamsbeweging, een evenwichtige voeding en huismiddeltjes zorg ik ervoor mijn immuunsysteem te versterken. Behalve soms een verkoudheid ben ik nooit ziek.

Corona, zeggen ze, kan iedereen treffen. Toch ben ik er  zeker van dat Sars-CoV-2 mijn 40 jaar oude lichaam niet kan schaden. Ik vermoed ook dat Long-Covid vooral die mensen zal treffen die hun lichaam hebben uitgebuit, reeds bestaande aandoeningen hebben, of die zo gebukt gaan onder de alomtegenwoordige pandemie-maatregelen dat het moeilijk is een onderscheid te maken tussen restricties-depressie en Long-Covid.

Handelen uit solidariteit?

Zoals vele anderen vraag ik mij af of ik moet vaccineren om mijn medemensen te beschermen – als een daad van solidariteit, zogezegd. Ik kan geen religieuze redenen aanvoeren die mij zouden verbieden te vaccineren. Ik voel me ook niet op mijn gemak met blinde trouw aan autoriteit. Ik beschouw mezelf als een vrije, rationele, en dus onafhankelijke geest. Om deze redenen ben ik op mezelf teruggeworpen om mijn eigen risicoanalyse te maken tussen gevaar voor anderen en gevaar voor mezelf. Hierin voel ik mij momenteel door de autoriteiten en de media te weinig ondersteund.

Omdat ik ervan uitga dat Sars-CoV-2 geen gevaar voor mij oplevert, moet ik er zeker van zijn dat de vaccinatie mij ook geen kwaad zal doen. Mijn lichaam op het spel zetten omwille van solidariteit is voor mij alleen een optie onder strikte voorwaarden. Ik ben immers niet verantwoordelijk voor het feit dat ik in een maatschappij leef die verouderd is en geteisterd wordt door beschavingsziekten.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: