Bezorgdheid Nederlandse broer en zus afgewezen na overlijden moeder kort na COVID-19 injectie – Frontnieuws

bezorgdheid-nederlandse-broer-en-zus-afgewezen-na-overlijden-moeder-kort-na-covid-19-injectie-–-frontnieuws

19-06-21 08:54:00,

Op 14 juni 2021 publiceerde een Nederlandse nieuwssite een artikel over het overlijden van een 74-jarige vrouw uit de stad Breda, kort nadat zij een COVID-19 vaccin had gekregen, bericht sott.net.

Zij is een van de 381 mensen die momenteel in Nederland geregistreerd staan als “overleden na coronavaccinatie”. Op maandag 19 april was zij aan het tennissen en daarna fietste zij naar de vaccinatielocatie voor haar eerste COVID-prik. ’s Avonds stuurde ze een sms’je naar haar zoon Jasper en dochter Femke met de tekst: “Als ze je ’s nachts het vaccin geven, merk je er blijkbaar niets van”.

Die nacht overleed ze in haar slaap en haar zoon vond haar de volgende avond.

De eerste gedachte die zowel Jasper als Femke hadden, was dat haar dood waarschijnlijk met het vaccin te maken had. “Dat leek ons de meest logische verklaring”, zegt Jasper. De zoektocht naar medewerking en antwoorden van de medische autoriteiten blijkt echter erg moeilijk te zijn, waardoor de broers en zussen zich afgewezen en alleen voelen.

De avond van de dood van hun moeder belden ze een schouwarts, maar die was niet echt geïnteresseerd in mogelijke oorzaken. Femke vertelt: “Toen we zeiden dat we grondig wilden laten onderzoeken wat er gebeurd was, begon de keuringsarts meteen over de transportkosten en reageerde heel defensief.” De schouwarts was niet de enige zorgverlener die weinig interesse toonde in de oorzaak van het overlijden van hun moeder. Toen ze met de huisarts van hun moeder spraken, probeerde die hen ervan te overtuigen dat de dood van hun moeder hoogstwaarschijnlijk toeval was, en dat het weinig zin heeft om naar een verband met het vaccin te zoeken. Jasper merkt op: “Uiteindelijk heeft de huisarts wel een patholoog geregeld om het overlijden verder te onderzoeken. Maar is het niet vreemd dat je zoveel tegenwerking moet ondervinden?”

Hun moeder, Annemiek, was hersteld van borstkanker maar kreeg nog steeds immunotherapie, de laatste sessie vond vijf dagen voor de vaccinatie plaats. De immunotherapie veroorzaakte diarree. Haar kinderen merken echter op: “Mensen die het verhaal lezen, zullen misschien denken: een oudere vrouw, een voormalig kankerpatiënt, zo iemands dood is te verwachten. Maar onze moeder was echt weer fit en vol leven. Ze had veel voor onze vader gezorgd voordat hij afgelopen januari overleed.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: