Oostenrijkse en Duitse artsen in opstand tegen COVID-19 inentingen kinderen – Frontnieuws

oostenrijkse-en-duitse-artsen-in-opstand-tegen-covid-19-inentingen-kinderen-–-frontnieuws

19-06-21 08:16:00, © Becker1999 / Flickr (CC BY 2.0) De regeringen in Berlijn en Wenen propageren COVID-19 vaccinaties van kinderen en adolescenten tussen 12 en 15 jaar. In Oostenrijk is nu massaal verzet vanuit de medische beroepsgroep gerezen, schrijft Manfred Ulex.

De Permanente Vaccinatiecommissie (Stiko) in Duitsland wil geen inenting van kinderen tussen 12 en 15 jaar tegen COVID-19 aanbevelen. De voorzitter van de commissie, prof. dr. Thomas Mertens, is van mening dat de gegevenssituatie daarvoor niet toereikend is. De geneesheer-directeur van het Instituut voor Virologie van het Universitair Ziekenhuis van Ulm is van mening dat een vaccinatie van kinderen niet nodig is.

Stiko-lid prof. dr. Christian Bogdan heeft zich ook uitgesproken tegen een algemene inentingscampagne voor kinderen. “Een aanbeveling tot vaccinatie kan niet worden gedaan louter omdat het op dat moment sociaal of politiek opportuun lijkt”, vertelt de immunoloog uit Erlangen aan het dagblad Nürnberger Nachrichten. “Kinderen alleen maar vaccineren om anderen indirect te beschermen is geen voldoende vaccinatie-indicatie”, aldus Bogdan.

De andere leden van de Stiko staan ook achter deze beoordeling, maar de Duitse minister van Volksgezondheid Jens Spahn (CDU) blijft pleiten voor kindervaccinatie en zegt dat een aanbeveling of niet-aanbeveling van de kant van de Stiko niet bindend is. Hij gaat echter voorbij aan het feit dat een beoordeling door de Stiko wel degelijk doorslaggevend kan zijn in kwesties van aansprakelijkheid en vorderingen tot schadevergoeding.

Artsen komen in opstand

Ook in Oostenrijk is de kindervaccinatiecampagne in volle gang. Onder het motto #wirzeigenunserGesicht (wij laten ons gezicht zien) hebben nu 120 artsen zich hiertegen uitgesproken en de Artsenvereniging in een video opgeroepen hun aanbeveling te heroverwegen, omdat een solide wetenschappelijke basis daarvoor ontbreekt.

“De goedkeuring van de noodvaccinatie uit de VS vond plaats met een klein aantal deelnemers, een observatie op lange termijn is niet gegeven“, aldus initiatiefneemster Dr. Maria Hubmer-Mogg. Ze zegt dat het ook irritant was dat de dosis niet was aangepast, wat gebruikelijk is in de kindergeneeskunde.

“Kinderen krijgen dezelfde dosis als volwassenen”, zegt de huisarts uit Steiermark. Het is de “morele plicht van ouders om naar de gegevens te kijken”, roept zij op, wijzend op het lage risico van ziekte bij kinderen.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: