Ik kan zien…. – De Lange Mars Plus

ik-kan-zien….-–-de-lange-mars-plus

21-06-21 04:14:00, White clouds in blue sky.

Ik heb een enorme drang om dit met jullie te delen, ik kan het gewoon niet tegenhouden. Het beheerst mijn denken en voelen bijna voortdurend, ik kom er niet los van. Er is iets met me aan de hand sinds ik de Telegramgroep Wappieland ben gestart. Vanaf dat moment is het net alsof ik alles bekijk met een vergrootglas.

Ik heb ooit een boekje geschreven over een training zelfvertrouwen en eentje over de illusies die de mens in de tang houdt, maar sinds kort realiseer ik me pas wat ik toen opgeschreven heb. Het is zo overweldigend. Ik lees niet alleen terug wat ik toen aan het papier toevertrouwde, maar ik beleef het nu!

Laatst keek ik een film over iemand met paranormale gaven, normaal spreekt dit onderwerp mij erg aan. Nu echter helemaal niet. Verveeld keek ik toe, dat kwam doordat ik het paranormale ineens heel normaal ben gaan vinden. Dat wat wij normaal vinden, drong plotseling tot me door, is vreselijk gekunsteld. Een mens, ja ieder mens, is in staat om zaken waar te nemen die ver voorbij het ons geleerde zien gaan, voorbij het horen of voelen.

Plotseling drong tot mij door dat de films waarmee ik een groot deel van mijn leven ben opgevoed, een weergave zijn van wat mij is geleerd. Het sluit naadloos aan, want iedere film bevestigt het aangeleerde (zeg maar geprogrammeerde) nog eens. Het wrijft me nog eens in, hoe bizar en vreemd deze paranormale gebeurtenissen zijn. Op het moment dat ik dat ineens voor me zie, verliest de film iedere waarde. Hij ontspant me niet meer, maar het is net alsof de film me nu juist toont welke leugens mij mijn hele leven zijn bijgebracht. Ik leerde het niet alleen thuis, maar ook op school, tijdens het tv kijken en bij het zien van bioscoopfilms. De programmering is alom aanwezig en voortdurend.

Datzelfde geldt toen ik in een film zag hoe moed, trots en eer verheerlijkt worden. Wat een aperte onzin, dacht ik. Is dat werkelijk zo moedig om een ander te doden? Moeten we echt trots zijn op mensen die een ander in de pan hakken en verslaan?

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: