Universitair lab vindt 11 gevaarlijke ziekteverwekkers in mondkapjes scholieren – Xandernieuws

universitair-lab-vindt-11-gevaarlijke-ziekteverwekkers-in-mondkapjes-scholieren-–-xandernieuws

21-06-21 04:54:00,

—————————————————————————————————————————————–

Gedragen mondkapjes broeinest bacteriën die zweren, acne, difterie, longontsteking en hersenvliesontsteking kunnen veroorzaken

—————————————————————————————————————————————–

Na het mondkapjesschandaal rond (inmiddels ex-) CDA’er Sywert van Lienden ging het demissionaire regime Rutte snel over tot het deels opheffen van de mondkapjesplicht, in een opzichtige poging om de beschadigde PR over het omstreden regeringsbeleid te camoufleren. Die poging zou naar onze mening nooit mogen slagen, want vanaf het allereerste begin was er overvloedig bewijs dat mondkapjes geen enkel effect op de verspreiding van een virus hebben, maar uitsluitend gezondheidsschade aanrichten. Dat is nu andermaal bewezen in Florida, waar een universitair onderzoek naar gedragen mondkapjes door scholieren is verricht. De conclusies zijn schrikbarend, en zouden iedere weldenkende ouder ertoe aan moeten zetten om zijn of haar kind(eren) te verbieden om ooit nog een mondkapje op te zetten.

Een laboratorium van de Universiteit van Florida heeft maar liefst 11 gevaarlijke ziekteverwekkers in gedragen mondkapjes ontdekt, waaronder bacteriën die difterie, longontsteking en meningitis (hersenvliesontsteking) kunnen veroorzaken.

Ouder uit Gainesville waren bezorg over de gezondheid van hun kinderen, die bij een temperatuur van 32 graden de hele dag op school verplicht een mondkapje moesten dragen. Ze stuurden 6 mondkapjes naar het laboratorium; vijf waren gedragen door 6 tot 11 jarige kinderen, die 5 tot 8 uur lang in de klas hadden gezeten. Het zesde mondkapje was afkomstig van een volwassene.

Van de zes exemplaren waren er drie medicinaal (de typische blauwe mondkapjes, die hun veronderstelde werking na maximaal 10 tot 15 minuten sowieso volledig verliezen omdat ze dan verzadigd zijn), twee van katoen, en één die zowel gezicht als hals bedekte. Als controleproef werd ook een niet gedragen mondkapje en een T-shirt, dat een leerling in de school had aangehad, onderzocht.

Broeinest van parasieten, schimmels en bacteriën

Vijf mondkapjes bleken een broeinest van parasieten, schimmels en bacteriën te zijn. In één mondkapje werd een virus aangetroffen dat bij koeien en rendieren een dodelijke systeemziekte kan veroorzaken. Daarnaast werden andere, minder schadelijke ziekteverwekkers gevonden die de oorzaak zijn van acne, zweren en halsontstekingen.

Het ongedragen mondkapje en het T-shirt waren daarentegen nergens mee besmet. Op het T-shirt werden enkel wat proteïnen gevonden die normaal altijd op je huid of in je haar zitten,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: