VS voeden Syrische oorlog met nieuwe wapenleveringen aan Al Qaeda-terroristen – DissidentNL

vs-voeden-syrische-oorlog-met-nieuwe-wapenleveringen-aan-al-qaeda-terroristen-–-dissidentnl

22-06-21 10:15:00, Een militant van de terreurgroep HTS vuurt een BGM-71 TOW-raket van Amerikaanse makelij af in de stad Jarjanaz, Syrië (Telegram @new_militarycolumnist) Het Pentagon koopt voor 2,8 miljard dollar aan wapens voor conflictgebieden over de hele wereld. Het merendeel van de wapens is bestemd voor Syrië.

Een aantal propagandavideo’s gepubliceerd door Hayat Tahrir Al Sham (voorheen bekend als Al Nusra Front – de Al Qaeda tak in Syrië) laten zien dat de terroristen al worden bevoorraad met geavanceerde Amerikaanse TOW anti-tankraketten, meldt Armswatch.

TOW-raketten

De VS hebben Hayat Tahrir al-Sham (HTS) aangewezen als terroristische organisatie. Amerikaanse raketten blijken echter in de frontlinie in Syrië te worden gebruikt door dezelfde groep die als terroristische organisatie is aangemerkt.

Deze TOW-wapensystemen werden door Raytheon Company aan het US Marine Corps geleverd in het kader van een contract van 1,4 miljard dollar (2012-2019). Een deel ervan werd later naar Syrië verscheept.

Terwijl het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken Hayat Tahrir al-Sham-leider Abu Mohammad al-Julani op de lijst van “Specially Designated Global Terrorist” heeft geplaatst en een beloning van 10 miljoen dollar heeft aangekondigd voor informatie die tot zijn aanhouding leidt, is de terreurgroep Jolani in Syrië goed uitgerust met raketten van Amerikaanse makelij. Een aantal vertrouwelijke lekken in de afgelopen jaren heeft de leidende rol van de VS bij de bewapening van militanten in Syrië reeds aan het licht gebracht.

Propagandabeelden gepubliceerd door het persagentschap Ibba, dat banden heeft met de terreurorganisatie HTS, tonen HTS-militanten die worden opgeleid om Amerikaanse BGM-71 TOW-wapensystemen, Kornet- en Konkurs-antitanksystemen te bedienen in de Syrische provincie Idlib (Telegram @new_militarycolumnist)

Niet-standaardwapens

Uit documenten die zijn verkregen uit het federale contractenregister van de VS blijkt dat het US Army Contracting Command (ACC) Picatinny Arsenal acht Amerikaanse bedrijven heeft gecontracteerd om van 2020 tot 2025 niet-Amerikaanse standaardwapens aan te schaffen. Volgens de Pentagon solicitatie W15QKN-19-R-0049 “Non-standard Weapons, Parts and Accessories”, zullen de leveringen “conflicthaarden” omvatten.

Pentagon aannemers

De Amerikaanse bedrijven, belast met de niet-Amerikaanse standaard wapenleveranties, zijn: TLG Worldwide, LLC, Multinational Defense Services LLC, Greystone CS3 LLC, Global Ordnance LLC, UDC USA, Inc., Culmen International, LLC, Blane International Group, Inc., Sierra Four Industries Corp. De potentiële waarde van de acht contracten bedraagt 350 miljoen dollar voor een periode van 5 jaar – van 2020 tot 2025.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: