Bij contact met de Delta-variant: Israël wil iedereen in quarantaine plaatsen – ook de gevaccineerden – Frontnieuws

bij-contact-met-de-delta-variant:-israel-wil-iedereen-in-quarantaine-plaatsen-–-ook-de-gevaccineerden-–-frontnieuws

24-06-21 08:35:00,

Israël heeft de gezondheidsautoriteiten toestemming gegeven om iedereen waarvan vermoed wordt dat hij in “nauw contact” is geweest met de delta-variant van het coronavirus, die als besmettelijker wordt beschouwd, in quarantaine te plaatsen. Tegelijkertijd heeft het land de toestemming aan gevaccineerde toeristen om het land binnen te komen uitgesteld, bericht de.rt.com.

Tot dusver hebben in Israël meer dan 5,5 miljoen van de negen miljoen inwoners van het land al ten minste één eerste vaccinatie tegen Corona ontvangen, en maar liefst 5,2 miljoen mensen hebben ook hun tweede dosis gekregen.

Voor het eerst in ongeveer twee maanden meldde het Israëlische Ministerie van Volksgezondheid deze week op twee opeenvolgende dagen elk meer dan 100 nieuwe gevallen. Volgens het rapport was de zogenaamde delta-variant van het virus verantwoordelijk, en verspreidde het zich steeds meer in het land.

Woensdag heeft het ministerie van Volksgezondheid gereageerd door zijn richtsnoeren aan te passen. Dit betekent dat gevaccineerden of personen die eerder positief zijn bevonden, kan worden gevraagd zichzelf te isoleren als de autoriteiten denken dat zij “in nauw contact hebben gestaan met een drager van een gevaarlijke variant van het virus”. Volgens het ministerie betekent “nauw contact” ook dat de getroffen personen bijvoorbeeld passagiers waren in hetzelfde vliegtuig.

Tijdens een bezoek aan de luchthaven Ben Gurion bij Tel Aviv op dinsdag kondigde premier Naftali Bennett aan dat Israël de toename van het aantal gevallen behandelt als een “nieuwe uitbraak van het virus”, en voegde eraan toe dat het “Corona-kabinet” een reactieplan zal opstellen. De minister-president raadde de burgers onder meer af om te reizen.

Ondanks de oorspronkelijke plannen voor juli zullen toeristen – zelfs als zij geacht worden dubbel gevaccineerd te zijn – Israël toch niet worden binnengelaten.

Copyright © 2021 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven. COVID-19 VACCIN DOSSIER

Vaccinatiecijfers uit Israël zijn dramatisch

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: