Joseph Biden, een kampioen van mensenrechten, door Manlio Dinucci

joseph-biden,-een-kampioen-van-mensenrechten,-door-manlio-dinucci

24-06-21 09:42:00, JPEG - 23.4 kB

Op 16 juni werd de top VS-Rusland in Genève door president Biden omschreven als “goed, positief” en door president Poetin als “vrij constructief”. Moeten we ons daarom een beetje gerustgesteld voelen in een situatie waarin Europa het voortouw neemt in wat de NAVO “het dieptepunt in onze betrekkingen met Rusland sinds het einde van de Koude Oorlog” noemde? De feiten vertellen ons iets anders. Op hetzelfde ogenblik dat de VS-Rusland-top in Zwitserland aan de gang was, was in de Baltische Zee de Baltops 50 aan de gang, een van de 20 grote militaire oefeningen van de VS-NAVO in Europa in 2021. De Baltops 50 werd georganiseerd en geleid door de commandant van de Amerikaans-Afrikaanse zeestrijdkrachten met hoofdkwartier in Napels-Capodichino, admiraal Robert Burke, die tegelijkertijd hoofd is van het NAVO-commando in Lago Patria (JFC-Naples). Van 6 tot 18 juni hebben meer dan 4.000 soldaten met 40 schepen en 60 vliegtuigen – behorend tot 18 lidstaten en partnerlanden van de NAVO, waaronder Italië – de lucht-zeeoorlog beoefend in de Baltische Zee en de omliggende regio’s”, dicht bij het Russische grondgebied. Oorlogsschepen en bommenwerpers met nucleair vermogen namen ook deel aan de manoeuvre, en voor de eerste keer werd het nieuwe NAVO-ruimtevaartcentrum in de oefening geïntegreerd.

Hoewel deze grote oorlogsoefening duidelijk tegen Rusland gericht was, verklaarde president Poetin in de persconferentie na de top “Wij houden militaire oefeningen op ons grondgebied, wij brengen ons materieel en personeel niet dicht bij de grenzen van de Verenigde Staten van Amerika, zoals de VS en hun partners nu dicht bij onze grenzen doen”.

De geografische locatie van de strijdkrachten, vooral de nucleaire, is van primordiaal belang: een tactische raket die op 10.000 km afstand wordt opgesteld, kan het doel niet raken, maar heeft, indien hij op 1.000 km. wordt opgesteld, hetzelfde vernietigende effect als een ICBM. De verklaring van de twee presidenten over “strategische stabiliteit”, met inbegrip van de uitbreiding van het New Start Treaty voor de controle op kernwapens, zal teniet worden gedaan indien de VS, zoals gepland, nieuwe “tactische” kernwapens in Europa installeert.

Deze en andere belangrijke kwesties zijn genegeerd door de media, die volgens de aanwijzingen van Washington de Top hebben gebruikt als een soort proces met Poetin in de beklaagdenbank. De president van de Verenigde Staten is een openbaar minister die niet alleen de vragen beantwoordde zoals Poetin,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: