Vrouwen voor vrijheid in Vuur en vlam – speech Isa Kriens

vrouwen-voor-vrijheid-in-vuur-en-vlam-–-speech-isa-kriens

25-06-21 07:58:00,

Op 19 juni 2021 organiseerde Vrouwen voor Vrijheid een manifestatie met het thema ‘Vuur en Vlam’ Juriste Isa Kriens was een van de sprekers. Haar prachtige speech staat hieronder.

Meer informatie over Vrouwen voor Vrijheid
Meer informatie over Isa Kriens (de kleine activist)

Isa Kriens aan het woord:

 
“Vandaag gaan we het niet over corona hebben. Ik wil jullie vertellen wat ik heb geleerd, het afgelopen jaar. En dat gaat veel verder dan dat corona wordt gebruikt voor het uitrollen van een agenda. Mijn inzichten gaan over hoe het mogelijk is dat mensen worden gekneveld zonder dat ze het door hebben. Dat ze het vieren van teugels als vrijheid ervaren. Omdat het gevoelsmatig geen zin heeft om te protesteren tegen het bit tussen de kiezen. Hoe heeft het zo ver kunnen komen. Daar heb ik mijn hoofd over gebroken. En hoe meer ik zag, hoe meer ik begreep, hoe rustiger ik werd. Want ik heb gezien dat het systeem een gevangenis is, met grenzen van schrikdraad. Maar met de poort wagenwijd open. Je hoeft alleen maar op te staan en weg te lopen.

En dat is wat ik jullie wil vertellen. Aan de mensen met wie ik schouder aan schouder sta. Aan de mensen met wie ik gevoelsmatig een familie vorm. Een familie die bij elkaar kan aanbellen in het midden van de nacht. Omdat wij allen beseffen wat er op het spel staat, en hoe belangrijk het is dat je weet wie je kunt vertrouwen. Dat het misschien wel van levensbelang is dat je straks op elkaar kunt bouwen. We hebben een keuze. Dat is wat ik jullie op het hart wil drukken. En daar ga ik het over hebben. En als je hem voelt, fijn. Zo niet, laat hem van je afglijden. Maar ik vertel dit voor de mensen die het nodig hebben:

Je bent geen slaaf. Het erkennen van het systeem maakt je een slaaf. Wij zijn verleid om onze autonomie in handen te leggen van een autoriteit. En gewend geraakt aan het feit dat een ander bepaalt wat kan en wat mag. Dat de meerderheid bepaalt wat goed is en wat fout. Wat normaal is, en wat abnormaal.

We houden ons aan regels omdat we anders zekerheid dreigen te verliezen.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: