De Demonstratie van Arie Paap en de Ukes for Freedom in Zeewolde, 26 juni 2021 — Potkaars – praat met iedereen

de-demonstratie-van-arie-paap-en-de-ukes-for-freedom-in-zeewolde,-26-juni-2021-—-potkaars-–-praat-met-iedereen

27-06-21 03:00:00,

Arie Paap organiseerde op 26 juni in zijn woonplaats Zeewolde een Vrijheidsmars. Paap werd eerder dit jaar door de politierechter veroordeeld tot een taakstraf en geldboete voor zijn handelen op een demonstratie op het Museumplein in Amsterdam. Paap is die man die daar door een politieruiter te paard van achteren werd geslagen en daarna door ME te voet opnieuw werd geslagen. Het waren die foto’s van politiegeweld die de hele wereld overgingen. In deze reportage legt Paap uit hoe die rechtszaak ging en waarom hij beroep aantekent.

De Ukes for Freedom waren er ook bij in Zeewolde. Maarten vertelt wat hij zag dat er gebeurde op het Museumplein tussen de ME en Arie Paap, wat leidde tot die foto’s waarop je Paap ziet met een bloedende hoofdwond. Maarten zat vast en is ook veroordeeld. Het is daar dat hij besloot dat Ukelele spelen misschien wel beter werkt tegen politiegeweld dan al het andere.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: