Joost Oorthuizen (Invest) handelt in voorkennis (SDG 1 & 2) – Interessante Tijden

joost-oorthuizen-(invest)-handelt-in-voorkennis-(sdg-1-&-2)-–-interessante-tijden

28-06-21 02:00:00,

Trillions of public spending needed; who benefits? Je eigen verdienmodel organiseren en daar na dwingende wetgeving op cashen = ‘blended finance’

Uit naam van ‘duurzame ontwikkeling’ (welvaartsherverdeling) en het dictaat van Parijs (2015) zou ontwikkelingshulp aan ngo’s in Afrika (bv HIVOS, OXFAM Novib) een budget van duizenden miljarden moeten krijgen. Dat werd in het internationaal lobbycircuit in Addis Abbeba besloten door ondermeer het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken/Ontwikkelingshulp met het OECD en het World Economic Forum.

Het is de taak van Joost Oorthuizen als ‘CEO’ van de publiek geldsluis INVEST-International van het Ministerie van Financien en de FMO (ontwikkelingsbank) om zo veel mogelijk van die miljarden te verdonkeremanen op het donkere continent, als lokkertje voor private bedrijven en banken. Dat heet ‘blended finance’.

Een publiek geldsluis voor handel in voorkennis met dwingende wetgeving die je zelf hielp opstellen

Geldsluis voor duizenden lobbyclubs/ngo’s en consultants
Invest-NL is ook wel het Wouter Bos-fonds genoemd, als ik me niet vergis. De internationale variant Invest International is er speciaal voor de 2030 Agenda, SDG Doel 1 en 2. Uit naam van SDG 1 ‘zero poverty’ en SDG2 ‘zero hunger’ moet de geldsluis van Westerse landen open, welvaartsherverdeling. Brundtland schreef al in die richting in ‘Our Common Future’ (1984), het door het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken gefinancierde rapport dat ‘duurzame ontwikkeling’ definieerde.

De biljoenen euro’s belastinggeld moeten dan private banken en multinationals tot lokkertje dienen voor ‘duurzame ontwikkeling’. Dat die dan mede investeren in projecten die economisch niet renderen, wanneer bijvoorbeeld de Nederlandse overheid maar wat miljarden euro’s garant staat. Bij de windmolenmaffia werkt het eender, dit noemen ze ‘blended finance’.

Invest International is dus zo’n ‘blended finance’-vehikel, je kunt het ook ‘bankensubsidie’ noemen en ‘ngo-subsidie’. De banken, van Blackrock tot de Rabobank lanceerden voor hun overleving op publieke kosten een Blended Finance Coalition waar ook Wiebe Draijer (Rabobank) in zit met Bas Ruter.

Premier Sigrid Reset Kaag,

In Addis Abbeba werd ondermeer door Sigrid Kaag – en/of haar voorgangster Liliane Ploumen (PvdA) besproken hoe je ook in ontwikkelingslanden meer belastinggeld kunt ophalen. Dat is het ‘Addis Tax Initiative’, waarbij Westerse consultants in het buitenland dan voor belastingambtenaar helpen spelen. Communisme werkt niet zonder subsidie en dwang.

Financiers ‘divestment’-campagne ‘Fossielvrij’ Carbon Tracker Initiative

Handel in voorkennis = ‘verduurzaming’
Bij die communistische welvaartsherverdeling van Noord naar Zuid vormt ‘CO2-compensatie de financiele motor,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: