Atlantische Stormwind in de Zwarte Zee, door Manlio Dinucci

atlantische-stormwind-in-de-zwarte-zee,-door-manlio-dinucci

30-06-21 08:09:00, JPEG - 31.6 kB

De grote Lucht/Marine manoeuvre Sea Breeze, officieel ” mede-georganiseerd door de Verenigde Staten en Oekraïne ” in de Zwarte Zee, is gisteren begonnen. De Verenigde Staten hebben het gepland en het bevel gevoerd, het is dus de gastheer in deze zee dicht bij Russisch grondgebied. Sea Breeze vindt plaats van 28 juni tot 10 juli. Het wordt geleid door US Marine Troepen Europa-Afrika / Zesde Vloot met hoofdkwartier in Napels. Het omvat marine-, onderzeeboot-, amfibie-, land-, en luchtoorlogoefeningen.

Sinds deze reeks jaarlijkse manoeuvres in de Zwarte Zee in 1997 begon, ziet de editie van 2021 het grootste aantal deelnemers: 32 landen uit zes continenten met 5.000 soldaten, 18 special forces teams, 32 schepen en 40 oorlogsvliegtuigen. Niet alleen NAVO-lidstaten – Italië, Groot-Brittannië, Frankrijk, Spanje, Griekenland, Noorwegen, Denemarken, Polen, Bulgarije, Roemenië, Albanië, de drie Baltische republieken, Turkije en Canada – nemen eraan deel, maar ook partnerlanden als Georgië, Moldavië, Zweden, Israël en vooral Oekraïne. Andere landen hebben hun strijdkrachten naar de Zwarte Zee gestuurd:

Australie, Japan, Zuid-Korea en Pakistan, de Verenigde Arabische Emiraten, Egypte, Tunesie, Marokko en Senegal, en Brazilië. Het feit dat strijdkrachten worden ingezet in de Zwarte Zee, zelfs uit Australië en Brazilië voor deze grote manoeuvre onder Amerikaans bevel gericht tegen Rusland, ligt in de lijn van wat Joe Biden heeft beloofd: “Als president zal ik onmiddellijk stappen ondernemen om de allianties van de Verenigde Staten te vernieuwen, en ervoor zorgen dat Amerika opnieuw een leidende rol in de wereld zal spelen”. De oorlogsmanoeuvre in de Zwarte Zee, de grootste tot nu toe, laat zien dat de stappen van president Biden in de richting gaan van een toenemende escalatie tegen Rusland en tegelijkertijd tegen China.

Sea Breeze 2021 begon eigenlijk op 23 juni, toen het Britse oorlogsschip HMS Defender, dat van Oekraïne naar Georgië voer, de territoriale wateren van de Krim binnenvoer. Een opzettelijke provocatie [1] die werd opgeëist door premier Boris Johnson, die verklaarde dat Groot-Brittannië opnieuw zijn oorlogsschepen naar die wateren kan sturen omdat het de “annexatie van de Oekraïense Krim door Rusland” niet erkent [2]. Deze vijandige actie, zeker gecoördineerd met de Verenigde Staten, werd uitgevoerd slechts een week na de top Biden-Poetin, die door de Amerikaanse president “goed, positief” werd genoemd;

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: