Artsencollectief: een COVID-19 vaccin voor tieners is onethisch en onverantwoord!

artsencollectief:-een-covid-19-vaccin-voor-tieners-is-onethisch-en-onverantwoord!

02-07-21 09:23:00,

Op 29-06-21 heeft de Gezondheidsraad een positief advies uitgebracht voor het vaccineren van tieners van 12 tot 17 jaar oud.

“Geef tieners van 12 tot en met 17 het Pfizer-vaccin tegen corona, want ook voor henzelf zijn de voordelen groot, luidt het advies van de Gezondheidsraad.” – Trouw1

De Gezondheidsraad is het wetenschappelijke orgaan dat de overheid adviseert over gezondheidskwesties. Het is in Nederland niet gebruikelijk om kinderen te vaccineren voor het algemeen belang, maar, zo stelt Trouw: “de opkomst van de deltavariant heeft het speelveld veranderd.”

“Variants are scariants”

?

“Variants are scariants” zegt ex-directeur van Pfizer Mike Yeadon. Virussen muteren constant en varianten worden gebruikt om de mensen angst aan te jagen. Maar het is bekend dat varianten onder normale omstandigheden besmettelijker, maar minder gevaarlijk worden. Het UMC zegt:

“Echt besmettelijke virussen veroorzaken vaak minder ernstige klachten. Dat is op zich ook logisch, want als je je niet echt ziek voelt ben je meer actief en kun je meer mensen besmetten. Iemand die heel ziek wordt, blijft thuis in bed. Als een virus iemand snel ernstig ziek maakt, kan het zich dus minder goed verspreiden en zal het minder dominant worden.” – UMC2

 
Trouw vervolgt:

“Maar ook voor de tieners zelf heeft een vaccin veel voordelen, benadrukt de Raad.”1

Die “vele voordelen” komen neer op pure chantage. We leggen het zo uit.

“Corona kan bij kinderen in zeldzame gevallen bijvoorbeeld leiden tot MIS-C, een ernstige ontstekingsreactie waarbij opname in het ziekenhuis nodig is. Ook lopen zij het risico op long covid.”1

De cijfers ontbreken. En dat komt in dit geval omdat ze er nog niet zijn. Het RIVM doet onderzoek, waarvoor “16-jarigen zich kunnen melden”.3 Het is de vraag of ze dat zullen doen, want hoe weten 16-jarigen dat het onderzoek loopt? De resultaten van het onderzoek zijn nog niet bekend, dus de bovenstaande opmerking is zeer speculatief.

“Daarnaast kent de Raad een ‘aanzienlijk gewicht toe’ aan de beperkende maatregelen die dreigen bij een vierde golf. Van die maatregelen is inmiddels duidelijk dat ze juist op het mentale welzijn van jongeren een groot effect hebben. Dat kan door vaccinatie worden voorkomen,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: