De Jonge: als kinderen geprikt willen worden terwijl hun ouders erop tegen zijn, worden ze geprikt

de-jonge:-als-kinderen-geprikt-willen-worden-terwijl-hun-ouders-erop-tegen-zijn,-worden-ze-geprikt

02-07-21 09:38:00,

Homepagina » Mens en Dier » De Jonge: als kinderen geprikt willen worden terwijl hun ouders erop tegen zijn, worden ze geprikt

Foto: Hugo de Jonge (Tweede Kamer der Staten-Generaal CC BY-NC-ND 2.0)

in Mens en Dier 2 juli 2021 06:00

Vanaf vandaag kunnen kinderen een afspraak maken voor een vaccinatie met Pfizer. Minister Hugo de Jonge heeft het advies van de Gezondheidsraad overgenomen. Opmerkelijk: kinderen kunnen zelf besluiten of ze zich willen laten vaccineren tegen corona.

“De jongeren hebben het laatste woord. In principe is het zo dat 12- tot 16-jarigen samen met hun ouders kiezen. Maar als bijvoorbeeld de ouders niet zouden willen en de jongere wel, dan gaat de mening van de jongere voor,” zei De Jonge voor de camera van de NOS.

Hij beweerde overigens ook dat er een ‘hele kleine kans’ is op een bijwerking. Over de hartspierontsteking zei hij: “De mate waarin dat voorkomt, is heel veel kleiner dan de groep die op een ernstige manier dat coronavirus doormaakt.”

Onjuist dat kinderen de beslissende stem hebben

De zorgminister werd teruggefloten door hoogleraar privaatrecht André Nuytinck van de Radboud Universiteit Nijmegen en Erasmus Universiteit. Het is volgens hem onjuist dat kinderen de beslissende stem hebben.

Dat geldt enkel en alleen voor 16- en 17-jarigen. “Voor 12-, 13-, 14- en 15-jarigen geldt dat de ouders de beslissende stem hebben op grond van hun ouderlijk gezag. Zij moeten immers de veiligheid van hun minderjarige kinderen waarborgen,” schrijft de hoogleraar op LinkedIn. “Het is dan ook te hopen dat de veiligheid van het vaccin voor deze kinderen onomstotelijk vaststaat.”

Nuytinck wijst erop dat negatieve effecten op de lange termijn volgens sommige medische deskundigen niet zijn uit te sluiten.

Kinderen van 5 tot 11 jaar

De vaccinmakers stoppen niet nadat ook de groep 12 tot 17 jaar is ingeënt. Pfizer en haar Duitse partner BioNTech zijn van plan de Amerikaanse medicijnautoriteit FDA te vragen hun coronavaccin ook goed te keuren voor kinderen van 5 tot 11 jaar.

JUST IN – Pfizer and its German partner BioNTech plan to ask for FDA emergency use authorization of its #COVID19 vaccine in children ages 5 to 11 by fall (Daily Mail)

— Disclose.tv 🚨 (@disclosetv) July 1,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: