Wetenschappelijk onderzoek bij kinderen wijst uit dat het dragen van een mondkapje voor slechts 3 MINUTEN giftig is – Frontnieuws

wetenschappelijk-onderzoek-bij-kinderen-wijst-uit-dat-het-dragen-van-een-mondkapje-voor-slechts-3-minuten-giftig-is-–-frontnieuws

02-07-21 09:26:00,

Uit de resultaten van een klinische studie die eerder dit jaar werd uitgevoerd, blijkt dat het dragen van een gezichtsmasker gedurende slechts drie minuten “nadelige gevolgen” heeft voor kinderen en kan leiden tot ademhalingsproblemen, bericht dailyexpose.co.uk.

De studiebrief, getiteld “Experimental Assessment of Carbon Dioxide Content in Inhaled Air With or Without Face Masks in Healthy Children”, beschrijft de resultaten van een gerandomiseerde klinische studie die werd uitgevoerd op 9 en 10 april 2021 en 45 kinderen omvatte.

De studie werd uitgevoerd door een team van zeven wetenschappers, onder wie Harald Walach, PhD, Ronald Weikl, MD, en Juliane Prentice, BA.

In de brief staat dat veel regeringen over de hele wereld “neus- en mondbedekking en/of gezichtsmaskers verplicht hebben gesteld voor schoolkinderen”, en dat de “bewijsbasis” hiervoor “zwak” is.

Volgens de brief bleek uit een grootschalig onderzoek in Duitsland naar de nadelige effecten van kooldioxide-inhalatie voor ouders en kinderen die mondkapjes droegen – waarbij gebruik werd gemaakt van gegevens van 25.930 personen – dat 68% van de deelnemende kinderen ademhalingsproblemen had bij het dragen van mondkapjes.

Als gevolg hiervan heeft het Duitse federale milieuagentschap verklaard dat een kooldioxidegehalte van 0,2 volumeprocent of 2000 ppm de grens is voor gesloten ruimten – het normale kooldioxidegehalte in de open lucht bedraagt ongeveer 0,004 volumeprocent (d.w.z. 400 ppm) – en alles wat dit gehalte overschrijdt, wordt onaanvaardbaar geacht.

Bron: JAMA Network Deze tabel toont de kooldioxidegehaltes die tijdens het onderzoek onder verschillende omstandigheden werden gemeten.

Tijdens de studie hebben onderzoekers het kooldioxidegehalte in ingeademde lucht gemeten met en zonder twee soorten gezichtsbedekkingen in een gecontroleerde en goed geventileerde ruimte, met gezonde vrijwillige kinderen. Onderzoekers maten de koolstofdioxideniveaus zonder gezichtsmasker gedurende drie minuten, waarna voor elk type gezichtsmasker een meting van negen minuten werd uitgevoerd: drie minuten om het koolstofdioxidegehalte in de gezamenlijke ingeademde en uitgeademde lucht te meten, en drie minuten om het koolstofdioxidegehalte tijdens het uitademen te meten.

Het kooldioxidegehalte van de omgevingslucht werd met behulp van ventilatoren in de kamer constant onder 0,1 volumeprocent gehouden. Volgens de studiebrief was de volgorde van de gezichtsmaskers steeds gerandomiseerd, die “geblindeerd en gelaagd naar leeftijd van de kinderen” was.

In de onderzoeksbrief verklaarden de onderzoekers dat de gemiddelde leeftijd van de kinderen 10,7 jaar was ( tussen 6-17 jaar) van de 20 meisjes en 25 jongens.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: