Kijk: De Jonge weigert tot 3 keer toe 1 simpele vraag te beantwoorden over Texas & Florida

kijk:-de-jonge-weigert-tot-3-keer-toe-1-simpele-vraag-te-beantwoorden-over-texas-&-florida

03-07-21 10:25:00,

Gisteravond was het belangrijkste debat van het jaar gepland: over de A-status van corona. Als de Tweede Kamer tegen stemt, vervallen per direct alle maatregelen. Bijna alle partijen waren afwezig. Alleen FVD, PVV en BBB namen deel aan het debat.

Namens FVD gaf Gideon van Meijeren acte de présence. Zorgminister Hugo de Jonge zei tegen het einde van het debat dat er ‘geen enkele twijfel over is’ dat corona de A-status moet hebben en dat de maatregelen noodzakelijk zijn.

Van Meijeren wilde van De Jonge weten hoe hij dan kan verklaren dat in de Verenigde Staten in tal van staten alle maatregelen zijn opgeheven, bijvoorbeeld in Florida en Texas, en dat de epidemiologische situatie in die staten niet heel anders verloopt dan in sommige buurstaten die nog steeds de meest harde lockdowns hebben.

Hoe verklaart de minister dit verschil?

De Jonge beweerde vervolgens dat we te maken hebben met een virus dat naar de inschatting van het CBS in de afgelopen 1,5 jaar in Nederland zo’n 30.000 doden heeft veroorzaakt. Dat is een vreemde uitspraak, aangezien de teller officieel op ruim 17.000 staat. “En met de verwijzing naar de Verenigde Staten? Ik denk dat het aantal doden dat in de VS per hoofd van de bevolking te betreuren is, ongeveer het dubbele is.”

Van Meijeren wees erop dat de gouverneurs van bijvoorbeeld Florida en Texas de maatregelen hebben opgeheven omdat ze er gewoon klaar mee waren. Het opheffen van de maatregelen blijkt totaal geen negatieve effecten op de hele situatie in de ziekenhuizen te hebben. “Hoe verklaart de minister dit verschil?”

De Jonge speelde vervolgens op de man. Hij verwees naar allerlei debatten die daarover gevoerd zijn, waarbij ‘niet zelden de fractievoorzitter van FVD ontbrak’. “En wat de heer Van Meijeren hier inbrengt, past gewoon in de beste traditie die Forum nu al een tijdje aanhoudt, namelijk het ontkennen van het virus, het ontkennen van de ernst en van de noodzaak om maatregelen te treffen, en het verdacht maken van vaccinatie als uitweg uit de crisis. Daarmee is de opvatting zoals de heer Van Meijeren die naar voren brengt, gewoon een gevaar voor de volksgezondheid.”

Minister wil het debat niet aangaan

Het FVD-Kamerlid stelde zijn vraag voor de derde keer en bracht De Jonge van zijn apropos,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: