Arts Heiko Schöning zet zich in voor 200 studenten die op Mallorca in quarantaine moesten, en wordt opgepakt

arts-heiko-schoning-zet-zich-in-voor-200-studenten-die-op-mallorca-in-quarantaine-moesten,-en-wordt-opgepakt

04-07-21 05:27:00,

Homepagina » Buitenland » Arts Heiko Schöning zet zich in voor 200 studenten die op Mallorca in quarantaine moesten, en wordt opgepakt

Foto: Heiko Schöning (Screenshot Brand New Tube/World Doctors Alliance)

in Buitenland 3 juli 2021 22:15

Afgelopen week moesten meer dan 200 studenten en scholieren verplicht in quarantaine in een hotel op Mallorca. Autoriteiten vonden dat nodig omdat meer dan 1200 ‘coronabesmettingen’ aan feestende studenten waren gelinkt. Donderdagochtend vertrok een boot met 165 studenten van Mallorca naar Valencia. Zij mochten het Spaanse eiland verlaten nadat de rechter hun quarantaineplicht had opgeheven.

Er ontstond veel ophef over de verplichte quarantaine omdat de jongeren niet wisten waar ze aan toe waren. Woensdag besloot de rechtbank de quarantaineverplichting op te heffen. De beslissing van de rechtbank viel verkeerd bij het regiobestuur van de Balearen aangezien er vlak voor vertrek nog jongeren ‘positief’ waren getest. Het regiobestuur zei het besluit te zullen aanvechten.

Schöning: gedwongen quarantaine was illegaal

Een dag na de vrijlating van het merendeel van de ruim 200 studenten uit de coronagevangenis nam de lokale overheid wraak. Zij arresteerde één van de moedige mensen die had geholpen om het verhaal naar buiten te brengen en die was opgekomen voor de jongeren: arts Heiko Schöning. Toen bekend werd dat de premier van de Balearen, Francina Armengol, een persconferentie zou geven over de kwestie wilde Schöning daarbij aanwezig zijn. Hij werd vervolgens aangehouden en afgevoerd door de politie.

De officiële reden: hij droeg geen mondkapje. Dat terwijl dr. Schöning een officiële vrijstelling heeft. De politie dreigde ook advocaat Markus Haintz, die campagne voert tegen het coronaregime, in hechtenis te nemen als hij geen mondkapje op zou zetten. Volgens Schöning was de gedwongen quarantaine illegaal.

“Ze wilden duidelijk voorkomen dat we ter plaatse zouden filmen,” schrijft Haintz op zijn Telegram-kanaal. “De politie wilde onze twee Spaanse advocaten niet spreken.” Overigens droegen twee politici die aanwezig waren bij de persconferentie ook geen mondmasker.

Toen Haintz erop wees dat de politie een arts afvoerde, werd hij aangevallen door beveiligers. Pas toen hij zei dat hij advocaat én journalist was, lieten ze hem gaan.

Gearresteerd bij coronaprotest in Londen

In september vorig jaar werd arts Schöning ook gearresteerd bij een groot coronaprotest in Londen.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: