Bijna iedereen is gevangen in angst, maar er is een uitweg – De Lange Mars Plus

bijna-iedereen-is-gevangen-in-angst,-maar-er-is-een-uitweg-–-de-lange-mars-plus

05-07-21 07:28:00,

Een uiterst opvallend verschijnsel doet zich gelden. Het standaardverhaal voor gevaccineerden draait altijd om angst. Zij hebben net het ‘wonder’ vaccin gekregen dat hen de weg naar ultieme vrijheid zou geven of er dienen zich alweer allerlei zogenaamde varianten aan. Aan de andere kant doet zich een soortgelijk verschijnsel voor: de angstverhalen over de derde lockdown zijn nog niet voorbij of iedereen wordt alweer ‘gewaarschuwd’ voor een vierde lockdown of voor de situatie in Australië. Laten we eens bekijken waar dit onheil allemaal vandaan komt en of er niets tegen te doen is.

Het fenomeen angst

Meestal is angst irrationeel, dat wil zeggen, het mist een rationele basis. Anders gezegd een emotie neemt ons mee, ver weg van het verstand. Angstige mensen redeneren minder en schakelen over op hun gevoel. Dat heeft meestal geen al te verstandige daden tot gevolg. Kijk naar mensen die zich massaal laten vaccineren en die onbereikbaar zijn voor de rede. Je kunt allerlei argumenten aanvoeren, maar nee, hun angst is zo groot dat verstandelijke argumenten minder waarde hebben.

Vergis je echter niet. Bij de mensen die weigeren zich te laten vaccineren heerst zeker niet steeds het verstand. Dat kan ook niet, want de angstcultuur tiert daar even welig als aan de andere kant van het gordijn. De niet-gevaccineerden praten elkaar heel veel angst aan. Denk aan nieuwe lockdowns, verplichte vaccinaties en andere rampspoed. Soms komen de waarschuwingen uit, maar vaak ook niet. Het is natuurlijk niet zo dat ieder rampverhaal klopt, maar helaas heeft ondertussen de angstcultuur ook zijn intrede gedaan in de wereld van de wappies.

Dus dat wat ze bestrijden, namelijk de viruswaanzin, is aan deze kant vervangen door het idee dat de macht onoverwinnelijk is en steeds meer slachtoffers maakt. Onder het motto:”Kijk maar uit anders gaan we er allemaal aan.” Ik zal dit proberen aan te tonen met het verhaal over zelfvertrouwen.

Het fenomeen zelfvertrouwen

Het tegenovergestelde van angst en vrees is vertrouwen in eigen kunnen, zeg maar zelfvertrouwen. Mensen die in hun kracht staan, durven te vertrouwen op eigen kracht en creativiteit. En waar lijkt het op dit moment sterk op?

Het is net alsof de oppositie van de coronamaatregelen de nuchterheid (het nuchtere verstand) aan het verliezen is.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: