Reflux: 3 dingen die Big Pharma je nooit zal vertellen – NineForNews.nl

reflux:-3-dingen-die-big-pharma-je-nooit-zal-vertellen-–-ninefornews.nl

05-07-21 11:46:00,

Bijna iedereen heeft weleens last van brandend maagzuur. Vooral in tijden van stress of moeilijke situaties, waaronder de problemen veroorzaakt door de coronacrisis.

Wanneer je hier een enkele keer last van hebt kan dat geen kwaad. Maar als je regelmatig brandend maagzuur hebt, kan het een ontsteking van je slokdarm veroorzaken. En wanneer dit chronisch wordt kun je er slokdarmkanker door krijgen, dat vaak fataal is, omdat het meestal pas ontdekt wordt lang nadat er uitzaaiingen zijn.

Wanneer je maaginhoud (en het zuur) terug kan stromen in je slokdarm noemen we dat reflux. Reflux is niet alleen pijnlijk en vervelend, het kan op de langere termijn zelfs levensbedreigend zijn.

Honderdduizenden mensen lijden aan reflux

Opvallend is dat het aantal mensen dat reflux-klachten heeft, sinds de jaren ’60 vorige eeuw explosief gestegen is. Big Pharma heeft daar meteen op ingespeeld door medicijnen te bedenken die tijdelijk werken.

Uiteraard los je hiermee niet het probleem op, maar onderdruk je de zuurtegraad van je maagsap eventjes. Dan is de pijn tijdelijk minder, of zelfs weg.

De reden dat Big Pharma voornamelijk tijdelijk werkende oplossingen biedt, is dat ze je daarmee tot terugkerende klant maken. Zo zijn er wereldwijd miljoenen slachtoffers die al decennia lang aan de maagzuurremmers zitten, zoals Omeprazol.

Alleen al Omeprazol gaat miljoenen keren per jaar over de toonbank van apothekers, en de totale maagzuurremmerindustrie levert Big Pharma honderden miljoenen euro per jaar op.

Provisies

Artsen krijgen vaak interessante provisies van de medicijnmakers, wanneer zij bepaalde medicijnen voorschrijven. Daardoor zullen veel artsen je gemakkelijk de ‘tijdelijke’ oplossing bieden in de vorm van bepaalde medicijnen, die (helaas) ook nog vaak een verslavend effect hebben.

Volgens onderzoeker dr. R. Laheij, van het Universitair Medisch Centrum St. Radboud te Nijmegen, ontstaat het verslavende effect van maagzuurremmers doordat de maagzuurproductie op hol slaat zodra je met de medicatie stopt. Hoewel medicatie in principe een tijdelijke oplossing zou móeten zijn, geven veel artsen hun patiënten met reflux-klachten de boodschap mee dat ze dit voor de rest van hun leven moeten blijven slikken.

Kassa voor de arts, maar de risico’s voor de patiënt worden gemakshalve doorgaans níet verteld!

Gevaren van Omeprazol

Want wist je dat door het gebruik van dit soort maagzuurremmers je spijsvertering compleet in de war raakt?

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: