Een volk van verraders, incl. Zuckerberg..!!

een-volk-van-verraders,-incl-zuckerberg.!!

06-07-21 01:55:00, x
x Een volk van verraders, incl. Zuckerberg..!!

2021 © WantToKnow.nl/be

x

Facebook meldt, dat het mensen wil gaan waarschuwen voor ‘extremistische boodschappen’ en organiseert een.. jawel kliklijn. Iedereen die beschouwd wordt als ‘gevoelig’, kwetsbaar of vatbaar voor foute denkbeelden, krijgt een bericht met het aanbod tot bijstand, aldus het bedrijf van Mark Zückerberg. Voorlopig test Facebook in de VS deze ‘waarschuwingsfunctie’ om extremistisch gedachtegoed op te sporen. Afgelopen week verscheen bij sommige gebruikers voor het eerst de melding met de vraag ‘Ben jij bezorgd dat iemand die je kent extremist wordt?’. Het bedrijf bevestigt de test en meldt dat het onderdeel is van verschillende maatregelen om extremisme op Facebook te weren. 

Het bedrijf meldt niet hoe je precies FACEBOOK ZÉLF kunt aangeven voor het opruien van haar klanten en het manipulatief meehelpen aan discriminatie..

Op screenshots van waarschuwingsberichten die op Twitter gedeeld werden, valt te zien, hoe Facebook aan gebruikers gaat vragen óf ze bezorgd zijn omdat iemand van hun vrienden een extremist aan het worden is, óf zelf werden blootgesteld aan extremistisch gedachtegoed. Tegenover CNN bevestigt Facebook de test met de pop-up. Het nieuwe en uiterst gluiperige initiatief van FB heet het ‘Redirect Initiative’ ne het  moet mensen leiden naar bepaalde bronnen, informatie en hulpverleningsgroepen, wanneer zij zoektermen intikken die gelinkt zijn aan haat of geweld.

Allemaal mooi en aardig zou je zeggen, maar natuurlijk zijn we inmiddels gewend aan het feit, dat de meest verachtelijke zaken worden gecamoufleerd als zoetgevooisde ‘goede bedoeling initiatieven’.. Zo ook hier, want luister naar Facebook-woordvoerder Andy Stone, die de bedoeling van Facebook duidelijk maakt…

“Facebook gaat hulp bieden aan gebruikers, die mogelijk in aanraking zijn gekomen met extremistische content, of mogelijk iemand kennen die risico loopt”.

Volgens deze Andy Stone werkt FB voor dit initiatief samen met organisaties en experts. De melding stuurt gebruikers door naar een pagina waar ze worden verwezen naar verschillende organisaties die (online) haat proberen tegen te gaan. Zo worden volgens Facebook opzoekingen gelinkt aan blanke suprematie (white supremacy) in de VS omgeleid naar de groep Life After Hate, die mensen helpt om extreemrechtse groeperingen te verlaten. De basis van het verhaal, aldus Facebook, is dat het te maken krijgt met kritiek over hoe het omgaat met haatdragende en gewelddadige content op het platform.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: