Lowlands maakt zich niet populair: ‘Bizar! Als dit geen vaccinatiedrang is, wat dan wel?’

lowlands-maakt-zich-niet-populair:-‘bizar!-als-dit-geen-vaccinatiedrang-is,-wat-dan-wel?’

06-07-21 01:59:00,

Homepagina » Binnenland » Lowlands maakt zich niet populair: ‘Bizar! Als dit geen vaccinatiedrang is, wat dan wel?’

in Binnenland 6 juli 2021 15:30

Lowlands adviseert bezoekers om zich te laten vaccineren tegen corona omdat ze zich anders voor en tijdens het festival moeten laten testen. “Begrijp ons goed: we willen niemand een vaccinatie opdringen, jouw lijf is jouw lijf,” schrijft de organisatie op de website.

Bezoekers die nog niet volledig zijn gevaccineerd, moeten zich volgens de regels voor aanvang en elke 24 uur opnieuw laten testen, aldus de overheid. Lowlands zegt dat dit ‘veel tijd en moeite’ gaat kosten.

“Een hoop gedoe dus, dat simpel voorkomen kan worden. De makkelijkste manier is om je zo snel mogelijk te laten vaccineren,” stelt de organisatie.

Het bericht leidt tot veel verontwaardiging. “Bizar! Als dit geen vaccinatiedrang is Hugo de Jonge, wat dan wel?” vraagt Kamerlid Pepijn van Houwelingen (FVD) zich af.

Forum voor Democratie voegt toe:

Dit is hoe vaccinatiedrang eruitziet.

De hele dag spreekt de Slaapkamer over “uitsluiting” en “discriminatie”, maar het hele kartel stemt vóór de medische uitsluiting en discriminatie van de QR-samenleving.#Lowlands pic.twitter.com/n8FmanTNzS

— Forum voor Democratie (@fvdemocratie) July 6, 2021

“Lowlands pusht jonge mensen om een vaccin te nemen. Niet om medische redenen, maar om het bureaucratisch drama van tussentijds ‘testen voor toegang’ te voorkomen. Is dit de juiste motivatie/argumentatie voor medische beslissingen?” vraagt FTM-journalist Thomas Bollen.

Een macaber spel

Programmamaker Flavio Pasquino vraagt: “Waar zijn de ethici in dit land?!” Huisarts Els van Veen antwoordt: “Een macaber spel. Veel ethici werken eraan mee, bijvoorbeeld Gert van Dijk, ethicus verbonden aan het KNMG en Erasmus. Hij keurt de vaccinatieplicht goed en iedereen die daar kritiek op heeft, blokkeert hij. Het begrip ‘ethisch’ kreeg door corona een nieuwe invulling.”

Jurist Raisa Blommestijn zegt over dit ethische vraagstuk: “De organisatie van Lowlands die aanraadt te vaccineren omdat testen ‘veel gedoe’ is, is een goed voorbeeld van de meest gehoorde reden om te vaccineren: niet vaccineren levert ‘gedoe’ op of leidt tot uitsluiting. Met angst voor het virus heeft het veelal niets te maken.”

4.9 18 stemmen

Beoordeel dit artikel

Vind je deze informatie waardevol?

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: