Voor het milieu hoef je het niet te doen, elektrisch rijden!

voor-het-milieu-hoef-je-het-niet-te-doen,-elektrisch-rijden!

06-07-21 10:10:00,


De elektrische auto is milieuvervuilend (en de zelfrijdende ongewenst)

Elektrisch rijden wordt aangeprezen als een goede stap voor mens en milieu, maar is dat wel zo…?
Volgens een medewerker van een producent voor elektrische auto’s zijn de extreem grote accu’s vol met zware metalen als als lithium, nikkel en kobalt (vooral die laatste is moelijk te verkrijgen) die in de auto’s gaan, zwaar milieu belastend (en kobalt niet te recyclen).

Daarnaast hebben ze vaak na 3 jaar al een capaciteitsverlies van 17%, terwijl bij 20% wordt aangeraden de accu te vervangen… ? Hoe lang doen we nu gemiddeld over de vervanging van een auto (8 jaar?) Zie je wat voor een ENORME berg extra afval daaraan zit te komen?

Ook de elektra zelf moet nog worden opgewekt, wellicht met CO2 besparende (?) biomassacentrales of landschapsvervuilende zonnepanelen of windturbines.

 

Inzetten op waterstof
Mijn intuïtie weet dat waterstof de toekomst heeft, omdat het over een paar jaar gewoon via ons huidige gasnet kan. Zet een enorme hoeveelheid zonnecellen in de Sahara en vervoer vanaf daar waterstof via pijpleidingen.

Waterstof kan in tegenstelling tot zonne- of windenergie vervoert en opgeslagen worden zonder het gebruik van onrecyclebare, enorm milieuvervuilende accu’s vol zware metalen.

Als we nu elektrische auto’s omarmen kunnen we de miljoenen extra geproduceerde accu’s over +/- 4 jaar allemaal weer (héél lastig) afvoeren en hebben we er een extra milieuprobleem bij, ipv dat we deze daarmee helpen.

Ofwel. Sla elektrisch (en zelfsturend, wie wil dat nou buiten de industrie en enkele freaks?) rijden over, wacht héél even en ga dan direct over naar waterstof. De industrie zal er miljarden minder mee verdienen (vandaar de huidige push via media en overheid die vóór het elektrische karretje rijdt), maar het milieu (daar deden we het toch voor, veranderen) zal het vele malen fijner vinden.

Heb je zelf aanvullende info over dit onderwerp? Deel deze dan hieronder.. Zo groeien en leren we samen verder…

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: