Rookmelder: De spion in de slaapkamer – DissidentNL

rookmelder:-de-spion-in-de-slaapkamer-–-dissidentnl

07-07-21 05:03:00,

Wat zou u ervan zeggen als ze een universele technologiedrager in uw huis zetten waar u niet in mag kijken, die u niet zelf aan of uit mag zetten en die een stroomvoorziening voor meerdere jaren heeft en een radioverbinding met buiten? Met andere woorden: een volledig zelfvoorzienend, verzegeld hightech platform!

Heb je ooit brand gehad? Ben je bang om te sterven in een brand binnen je eigen 4 muren omdat je het te laat in de gaten had? Dan hebt u zeker voorzorgsmaatregelen genomen en brand/rookdetectoren in uw huis of appartement geïnstalleerd. Zodra het onderdeel is geïnstalleerd, zult u veel rustiger slapen. Maar nadat je de volgende regels hebt gelezen, misschien niet meer, meldt Günther Strauß.

Er zijn altijd branden in huizen om verschillende redenen. Soms raken mensen gewond of komen zelfs om het leven. Een populair middel om mensen te waarschuwen zijn rookmelders. En veel mensen hebben zich de afgelopen jaren dienovereenkomstig uitgerust om zich veilig te voelen. Nu is het geenszins zo dat de cijfers over woningbranden, doden en gewonden door brand enz. al jaren massaal stijgen. Niettemin lijken de wetgevers veel belang te hechten aan de veiligheid van de burgers.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat er in 10 van de 16 Duitse deelstaten reeds een algemene rookmelderverplichting bestaat voor zowel nieuwe gebouwen als bestaande gebouwen. In Beieren, Berlijn, Thüringen en Brandenburg zijn rookmelders al jaren verplicht in nieuwbouwwoningen en zullen ze uiterlijk in 2020 geleidelijk verplicht worden in bestaande gebouwen. Alleen in Saksen en Saarland is het nog niet zeker wanneer brandmelders ook in bestaande woningen verplicht zullen worden. Aangenomen mag echter worden dat deze regeling binnenkort zal worden ingevoerd.

Tot zover alles goed, rookmelders kunnen levens redden, zult u nu denken. Dat is waar. Maar rookmelders kunnen veel meer. Namelijk, ze kunnen je privacy bespioneren. Denk je dat dit een grap is? Helaas is dat niet zo. Er zijn rookmelders die als een zwarte doos in uw huis kunnen worden geïnstalleerd. De apparaten zijn dan ook verzegeld, zodat u niet in de verleiding komt ze te openen. Dat komt omdat er een bug in zit, die als een universele chip in de brandmelder is ingebouwd. Dit maakt het mogelijk om u binnen uw eigen 4 muren in de gaten te houden.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: