Verplichte vaccinaties: de druk op tegenstanders van vaccinatie neemt toe – hier een overzicht – Frontnieuws

verplichte-vaccinaties:-de-druk-op-tegenstanders-van-vaccinatie-neemt-toe-–-hier-een-overzicht-–-frontnieuws

07-07-21 07:48:00,

Een groeiend aantal landen en gebieden over de hele wereld dwingt mensen, vaak in specifieke sectoren, zich te laten vaccineren tegen COVID-19, bericht medicalxpress.com.

Hier is een overzicht:

Verplicht in Tadzjikistan en het Vaticaan

Tadzjikistan en het Vaticaan behoren tot de weinige landen die inentingen voor alle volwassenen verplicht stellen.

In het voormalige Sovjet-Tadzjikistan heeft het officiële nieuwsagentschap een regeringsdecreet gepubliceerd dat alle 18-plussers verplicht zich te laten vaccineren, zonder verdere details te verstrekken.

In het Vaticaan, de kleinste staat ter wereld, werden inentingen in februari verplicht gesteld voor inwoners en werknemers, en wie weigert kan worden ontslagen.

Italië

Verscheidene landen of gebieden hebben vaccinaties voor bepaalde bevolkingsgroepen verplicht gesteld.

Italiaanse artsen en werknemers in de openbare en particuliere gezondheidszorg moeten zich laten vaccineren of krijgen een verbod om rechtstreeks met patiënten te werken.

Een groep van 300 Italiaanse gezondheidswerkers is naar de rechter gestapt om te proberen deze verplichting ongedaan te maken; op 14 juli is een hoorzitting gepland.

Engeland

Op 16 juni heeft de Britse regering aangekondigd dat al het personeel van verzorgingstehuizen in Engeland volledig gevaccineerd zal moeten zijn.

Als de nieuwe wetgeving door het parlement wordt goedgekeurd, moet iedereen die in een verzorgingstehuis werkt vanaf oktober twee doses van een vaccin hebben, tenzij hij of zij een medische vrijstelling heeft.

De regels zullen gelden voor alle werknemers die rechtstreeks in dienst zijn van het verzorgingstehuis, maar ook voor uitzendkrachten en vrijwilligers.

Rusland

President Vladimir Poetin is tegen verplichte vaccinaties in het hele land.

De burgemeester van Moskou, Sergej Sobjanin, heeft op 16 juni verplichte inentingen bevolen voor inwoners van de Russische hoofdstad die in de dienstensector werken.

Ongeveer 60 procent van alle werknemers in de dienstensector in Moskou – iets meer dan twee miljoen mensen – moest tegen 15 augustus volledig gevaccineerd zijn.

Sindsdien hebben andere steden soortgelijke maatregelen genomen, waaronder het zwaar getroffen Sint-Petersburg.

Kazachstan

Kazachstan heeft op 1 juli verplichte vaccinaties tegen het coronavirus bevolen voor een groot aantal werknemers die in contact komen met andere mensen. Degenen die weigeren zullen worden beperkt in het persoonlijk samenwerken met anderen.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: