Bevorderen gevaccineerden of ongevaccineerden nieuwe virusvarianten? – Frontnieuws

bevorderen-gevaccineerden-of-ongevaccineerden-nieuwe-virusvarianten?-–-frontnieuws

08-07-21 08:03:00,

Virussen muteren voortdurend, griepvirussen veel meer, omdat zij gesegmenteerd zijn en hele segmenten kunnen uitwisselen, coronavirussen veel minder. Hun mutatie is beperkt tot enkele aminozuren en daarom zijn alle bekende varianten voor 99,7% identiek, schrijft tkp.at.

Uit een evaluatie van 25 afzonderlijke studies door het La Jolla Institute of Immunology is gebleken dat specifieke T-cellen (ofwel T-lymfocyten zijn afweercellen, onderdeel van de specifieke cellulaire afweer) 1434 kenmerken van SARS-CoV-2 herkennen. Zo is immuunontsnapping van varianten tegen T-cellen niet mogelijk.

Een andere studie toont aan dat tussen 6 en 12 maanden na infectie de concentratie neutraliserende antilichamen onveranderd blijft. Dat de acute immuunrespons na zes maanden aanhoudt, wordt gesuggereerd door de analyse van SARS-CoV-2-specifieke geheugen-B-cellen in het bloed van herstellende personen in de loop van een jaar. Deze geheugen-B-cellen verhogen voortdurend de reactiviteit van hun SARS-CoV-2-specifieke antilichamen via een proces dat bekend staat als somatische hypermutatie. De beschikbare soorten antilichamen worden dus mettertijd groter, zij herkennen meer kenmerken van het virus, met inbegrip van alle varianten, en zij kunnen het neutraliseren.

Tot zover de wetenschap en de huidige studies. Sinds Charles Darwin weten we ook dat mutaties in de biologie dienen om de fitness te verhogen, wat in het geval van virussen betekent dat ze besmettelijker worden, zich sneller vermenigvuldigen, maar de gastheer zo weinig mogelijk schade toebrengen en hem vooral niet doden. Dit is ook duidelijk in de huidige Delta-variant, zoals blijkt uit gegevens van Public Health England.

De variant heeft zich snel verspreid en domineert nu met meer dan 95%. Tegelijkertijd heeft slechts minder dan een derde ziekenhuiszorg nodig in vergelijking met vroegere varianten, en is het sterftecijfer drastisch gedaald van 1,9% voor alfa tot 1,4% voor bèta en nu 0,1% voor delta, reeds in de orde van grootte van gewone verkoudheidscoronavirussen en lager dan zelfs een milde griep. (De infectiesterfte is weer een factor 10 tot 20 lager dan de sterfte in de gevallen).

Berichten in de media over de productie van varianten door de ongevaccineerden

Onder de titel “Ongevaccineerden zijn variant fabrieken, zegt besmettelijke ziekte expert” houdt CNN een pleidooi voor vaccinatie en angst voor varianten.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: