Covid19 – de laatste nagel aan de doodskist van medisch onderzoek – Frontnieuws

covid19-–-de-laatste-nagel-aan-de-doodskist-van-medisch-onderzoek-–-frontnieuws

08-07-21 08:29:00,

Enkele jaren geleden schreef ik een boek genaamd Doctoring Data. Het was mijn poging om mensen te helpen hun weg te vinden in medische headlines en medische gegevens, schrijft Dr. Malcolm Kendrick.

Een van de belangrijkste redenen waarom ik tot het schrijven ervan werd aangezet, is dat ik me ernstig zorgen maakte over het feit dat de wetenschap, en vooral de medische wetenschap, bijna volledig was overgenomen door commerciële belangen. Met als eindresultaat dat veel van de gegevens waarmee we gebombardeerd werden, enorm bevooroordeeld waren, en dus corrupt. Ik wilde laten zien hoe een deel van deze bevooroordeeldheid wordt ingebouwd.

Ik was niet de enige met mijn zorgen. Al in 2005 schreef John Ioannidis het vaak geciteerde artikel ‘Why most Published Research Findings are False‘. Het is in de loop der jaren door vele, vele, duizenden onderzoekers gedownload en gelezen, dus ze kunnen niet zeggen dat ze het niet weten:

Bovendien zijn voor veel van de huidige wetenschappelijke gebieden de geclaimde onderzoeksbevindingen vaak gewoon nauwkeurige maatstaven van de heersende bevooroordeeldheid.

Marcia Angell, die gedurende twintig jaar het New England Journal of Medicine redigeerde, schreef het volgende. Het is een citaat dat ik vele malen heb gebruikt, in vele verschillende gesprekken:

Het is gewoon niet langer mogelijk om veel van het klinisch onderzoek dat wordt gepubliceerd te geloven, of om te vertrouwen op het oordeel van betrouwbare artsen of gezaghebbende medische richtlijnen. Ik schep geen genoegen in deze conclusie, waartoe ik langzaam en met tegenzin ben gekomen gedurende mijn twee decennia als redacteur van het New England Journal of Medicine.

Peter Gotzsche, die de Nordic Cochrane Collaboration oprichtte, en die uit die Cochrane Collaboration werd gezet omdat hij vraagtekens plaatste bij het HPV-vaccin (gebruikt om baarmoederhalskanker te voorkomen) schreef het boek. Deadly Medicine and Organised Crime [Hoe big pharma de gezondheidszorg heeft gecorrumpeerd].

Op de omslag van het boek staat:

De belangrijkste reden waarom we zoveel medicijnen gebruiken is dat farmaceutische bedrijven geen medicijnen verkopen, ze verkopen leugens over medicijnen… vrijwel alles wat we weten over medicijnen is wat de bedrijven ervoor hebben gekozen om ons en onze artsen te vertellen… als u niet gelooft dat het systeem niet onder controle is, e-mail me dan en leg uit waarom medicijnen de op twee na belangrijkste doodsoorzaak zijn.  » Lees verder

%d bloggers liken dit: